Τσακαλώτος σε …γραμμή Κουτσούμπα κατά Χρυσοχοΐδη

Τσακαλώτος σε …γραμμή Κουτσούμπα κατά Χρυσοχοΐδη

Συντονισμένα πυρά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν και από διαφορετικά ορμητήρια, εξαπέλυσαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Κι οι δυο έθεσαν στο στόχαστρό τους τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τάχθηκαν με σαφήνεια κατά της μεταφοράς στον κατασταλτικό μηχανισμό, μιας σειράς υπηρεσιών που δεν αφορούν στην καταστολή του εγκλήματος αλλά στην απονομή δικαιοσύνης, στη διαπαιδαγώγηση και τελικά στην επανένταξη των καταδικασθέντων.

Μάλιστα, ως ενδεικτική του προσανατολισμού που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσαν την ένταξη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πριν ήταν ενταγμένη στο υπουργείο Δικαιοσύνης). Ηδη επιστήμονες, κοινωνικοί φορείς και πολιτικά κόμματα έχουν χαρακτηρίσει απαράδεκτη την τοποθέτηση ιατροδικαστών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που ανέδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε ότι «μ’ αυτόν τον τρόπο τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, για παράδειγμα, θα προσέρχονται σε μια υπηρεσία όπου η αστυνομία θα είναι ο προϊστάμενός της!»…

Στην τοποθέτηση Κουτσούμπα αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το απόγευμα της Κυριακής (21.7.2019) στη Βουλή, σημειώνοντας ότι συμφωνεί με αυτή την ανάλυση και κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τοποθετηθεί επί του θέματος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανταπάντησε, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα, διότι ούτως ή άλλως η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι υπέυθυνη για τη λειτουργία των φυλακών και τα θέματα παιδείας , υγείας κλπ. των εγκλείστων. Για να συμπληρώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι «ένα πράγμα αλλαζει: δεν θα εμφανισθεί ξανά κάποιος που να σκοτώνει δέκα μέσα στη φυλακή κι άλλους έξω από τη φυλακή (…)»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter