Τσακαλώτος: Τέτοια σταθερότητα απόψεων από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου

Τσακαλώτος: Τέτοια σταθερότητα απόψεων από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου

«Τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από την ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

Αυτό, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές ‘θα πάμε σε νέα πιστοληπτική γραμμή, αλλά και τις δηλώσεις τουέτερου υποψηφίου Χάρη Θεοχάρη ότι θα επιστραφεί το μαξιλάρι ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, σύμφωνα, λοιπόν, με την παρ. 3 του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ «το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί».

Τέσσερις μέρες λοιπόν πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα αν έχει καταλάβει η ΝΔ:

Α) Τι είναι, πώς αποκτήθηκε και ποια είναι η χρησιμότητα του «μαξιλαριού ασφαλείας».

Β) Τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή.

Δείτε επίσης: Επιστροφή στα μνημόνια και «χέρι» στο «μαξιλάρι» ονειρεύεται ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Μετά τη “σαφήνεια” που έχει δείξει η Νέα Δημοκρατία για τη φορολογία και το ασφαλιστικό, όπου σχεδόν κάθε ημέρα αλλάζουν οι θέσεις, τα προτεινόμενα μέτρα και ο χρόνος εφαρμογής τους, πλέον βλέπουμε την ίδια σαφήνεια και για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει το “μαξιλάρι ασφαλείας”. Σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ “θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή”.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν συνεπάγεται νέο πρόγραμμα. Προφανώς δεν έχει διαβάσει ποτέ τι προβλέπει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την παρ. 3 του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ “το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ- να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί”.

Τέσσερις ημέρες λοιπόν πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα εάν έχει καταλάβει η ΝΔ:

Α) Τι είναι, πώς αποκτήθηκε και ποια είναι η χρησιμότητα του “μαξιλαριού ασφαλείας”.

Β) Τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή.

Αυτή την πιστωτική γραμμή εμείς αποφύγαμε και ως αποτέλεσμα η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ακριβώς επειδή με το “μαξιλάρι ασφαλείας” των 34 δισ. ευρώ, η χρηματοδότηση του χρέους μας είναι καλυμμένη για τα επόμενα 2- 3 χρόνια.

Τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter