Τσιόδρας: Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό

Τσιόδρας: Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό

Σε έμμεση παραδοχή ότι το άνοιγμα των σχολείων ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας πως τα παιδιά φυσικά και μεταδίδουν τον ιό.

Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεκλήθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι τα παιδιά για βιολογικούς λόγους δεν νοσούν τόσο σοβαρά με Covid-19 αλλά φυσικά και μπορούν να τα μεταδώσουν.

Η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει επί της ουσίας τη σημερινή δήλωση του Αθ. Εξαδάκτυλου πως «είναι σαφές ότι το άνοιγμα των σχολείων αύξησε τα κρούσματα». Η δήλωση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει ήδη προκαλέσει τεράστιο ντόρο.

«Στις 11 Ιανουαρίου άνοιξαν τα σχολεία, στις 25 βλέπουμε αύξηση και την 1η Φεβρουαρίου προστίθεται και η κινητικότητα του εμπορίου», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις διαφάνειες που παρουσίασε κατά την ομιλία του ο Τσιόδρας εμφανίζονταν ορισμένα στοιχεία αναφορικά με τα τεστ που διενεργούνται στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Την ίδια στιγμή τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας παραμένουν ως προς το “σπάσιμο” των τμημάτων και τη μείωση των μαθητών ανά τάξη. Πολλοί επιστήμονες άλλωστε έχουν αναφερθεί στις πολυπλυθείς τάξεις ως εστίες μετάδοσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter