Τσίπρας από Λαμία: Ανυπολόγιστο το κόστος της πολιτικής Μητσοτάκη – Το μεγαλύτερο ανέκδοτο το επιτελικό κράτος (Video)

Τσίπρας από Λαμία: Ανυπολόγιστο το κόστος της πολιτικής Μητσοτάκη – Το μεγαλύτερο ανέκδοτο το επιτελικό κράτος (Video)

«Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του, το απόγευμα της Δευτέρας, εξαπολύοντας μεταξύ άλλων σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα του επιτελικού κράτους, που έχει γίνει το «μεγαλύτερο ανέκδοτο» όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», ενώ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει διμέτωπο αγώνα.

«Το μεγάλο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι οι διευρυμένες αδικίες, που έχουν γίνει κανόνες σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε παράλληλα ότι στην κυβέρνηση λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, ωστόσο «η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Παντού υπάρχει ένα pass αλλά τελικά πουθενά δεν πας με τα pass του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε επίσης για τα «κατορθώματα» της κυβέρνηση «σε σχέση με την καταρράκωση του κράτους δικαίου, τις παράνομες παρακολουθήσεις, την ενημέρωση 108, τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς 10 δισ., τους μισθούς των γαλάζιων golden boys».

«Στοχοποίησαν τους νέους βάζοντας φραγμούς στη γνώση τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρθηκε και στα 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει τον πανικό, την αλαζονεία και την περιφρόνηση του απέναντι στους νέους, ενώ παράλληλα θύμισε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τότε έταζε αυτοκίνητα στους νέους. «Τότε βγήκε το σύνθημα καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη. Σήμερα με ένα 150άρι δεν φτάνει για ένα μπουκάλι ουίσκι, έχει ακριβύνει. Και το σύνθημα θα είναι καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα συγκροτήσει κυβέρνηση την επόμενη μέρα, ενώ εάν είναι πρώτη είναι η Νέα Δημοκρατία «θα κάνουν ακόμα και αποστασίες προκειμένου να συγκροτήσουν κυβέρνηση». «Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη: αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να πάρουμε ανάσα από το καθεστώς» διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Μας είπε ο Μητσοτάκης ότι αυτά τα κοστολόγησε τη μια 23, την άλλη 45, την άλλη 83 δισ., μετά ανέβηκε για να φοβερίσει τον ελληνικό λαό, αλλά εμείς ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιονομική πολιτική γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, που την άφησε χρεοκοπημένη και το 2009 και το 2019. Ξέρουμε τι θα πει δημοσιονομική σταθερότητα, καλύτερα από αυτόν. Του αφήσαμε ρυθμισμένο χρέος και το αύξησε 50δισ, ενώ αύξησε 10 φορές το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, ότι δηλαδή οι εισαγωγές μας είναι σχεδόν διπλάσιες απ ότι οι εξαγωγές μας».

«Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε ένα κόμμα με 180 εκατ. ευρώ χρέη στις τράπεζες και σήμερα έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ. Δεν είναι, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης που θα μας μιλήσει για διαχείριση», σημείωσε.

«Ανυπολόγιστο είναι το κόστος της πολιτικής Μητσοτάκη. Πόσο κοστίζει η πραγματικότητα που ζούμε: η ακρίβεια, η ανισότητα… ένας 80χρονος να πετιέται έξω από το σπίτι του, όπως είδαμε στη Χαλκιδική», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε και απάντησε: Το αποτέλεσμα θα είναι νίκη του λαού, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter