Τσίπρας: «Εμμονική η Γερμανία με το μοντέλο λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση»

Τσίπρας: «Εμμονική η Γερμανία με το μοντέλο λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση»

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα όσα έλαβαν χώρα στη Σύσκεψη Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ως εμμονική τη Γερμανία για την επιμονή της στις πολιτικές λιτότητας.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε και ο Ισπανός ομόλογός του, Πέδρο Σάντσεθ άσκησαν «βέτο» στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής για τα οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διότι απουσίαζαν οι αναφορές περί δημιουργίας ευρωομολόγου. Μάλιστα, ο Κόντε έστειλε «τελεσίγραφο» στην Ε.Ε δίνοντας προθεσμία δέκα ημερών για εύρεση λύσης.

Βάσει των όσων εξελίχθηκαν στην τηλεδίασκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σχόλιο στα social media, το οποίο και άνοιξε με μία φράση του Βρετανού οικονομολόγου, Τζον Μέιναρντ Κέινς «Η δυσκολία δεν έγκειται στην ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά στο πώς θα αφήσουμε πίσω μας τις παλιές.», τονίζοντας στη συνέχεια:

«Πόσο επίκαιρα ακούγονται τα λόγια του Τζ. Μ. Κέινς, αν και τα είπε 84 χρόνια πριν, ανάμεσα στους δύο πολέμους… Ακόμα και στις σημερινές τραγικές στιγμές για την ανθρωπότητα, η Γερμανία επιμένει εμμονικά στο μοντέλο της λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή ηγεσία είτε θα αφήσει πίσω της τις καταστροφικές αυτές πολιτικές ώστε να προστατεύσει τους λαούς της, είτε θα καταδικάσει την Ε.Ε. σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που θα υπονομεύσει, όχι μόνο τις θυσίες των λαών της, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10158279402158054

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter