Τσίπρας για αύξηση προστίμου: Κάντε το 534 ευρώ για να μην έχουν και ρέστα όσοι παίρνουν το επίδομα!

Τσίπρας για αύξηση προστίμου: Κάντε το 534 ευρώ για να μην έχουν και ρέστα όσοι παίρνουν το επίδομα!

Τον παραλογισμό της αύξησης του προστίμου στα 500 ευρώ σχολίασε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας, προτρέποντας τον πρωθυπουργό να το ισοσταθμίσει με το ποσό του επιδόματος που λαμβάνουν όσοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και λαμβάνουν 534 ευρώ μηνιαίως.

Κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας. «Σήμερα, ανακοινώσατε ότι το ατομικό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων πηγαίνει από τα 300 στα 500 ευρώ. Είναι, δηλαδή, θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ και τώρα που θα είναι ακριβότερο θα τα τηρεί;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχετε εικόνα τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο, λόγου χάρη για μια αστοχία στον χρόνο επιστροφής στο σπίτι, να πρέπει πληρώσει 500 ευρώ ενώ παίρνει 534 ευρώ για να βγάλει τον μήνα;». Μάλιστα, με αρκετή δόση ειρωνείας, προέτρεψε τον πρωθυπουργό να ορίσει το πρόστιμο στα 534 ευρώ προκειμένου όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας να δίνουν όσα ακριβώς λαμβάνουν μηνιαίως.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Οι πολίτες πειθάρχησαν αλλά το πρόστιμο αυξάνεται στα 500 ευρώ

«Και εντάξει, εσείς την ανεμελιά της Πάρνηθας μπορείτε να την πληρώσετε. Κι όσοι είμαστε στην Βουλή που έχουμε έναν μηνιαίο μισθό με τον οποίο μπορούμε να πληρώσουμε 500 ευρώ» έκρινε και συνέχισε λέγοντας: «Όπως, όμως, εσείς διαπιστώσατε και… μπράβο σας, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εξαρτημένη από τον μισθό της και το επίδομα των 534 ευρώ». Συμπέρανε δε ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη απόφαση, αλλά για το πνεύμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πράγματα και «το γενικευμένο πνεύμα αδικίας που επικρατεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά». Και εξήγησε: «Διότι μετά τις 9 το βράδυ οι πολίτες θα πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ αν πάνε στο περίπτερο τη στιγμή που κάποιοι άλλοι κάνουν διακοπές στο Ντουμπάι. Σαν να μην τρέχει τίποτα».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοεί πως «τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία», αλλά πως πρέπει να ισχύουν για όλους. «Και όχι να αυξάνεται το πρόστιμο στους φτωχοδιάβολους και να είστε άνετοι και ασύδοτοι απέναντι σε αυτούς που μας κουνούν και το δάχτυλο, κάνοντας διακοπές στο Ντουμπάι και ενδεχομένως φέρνοντας και τον κορονοϊό» κατέληξε.   

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Τσίπρα για ψηφισμένη τροπολογία προμήθειας επιπλέον εμβολίων – «Δεν ξέρετε τι ψηφίζετε και τι υπογράφετε»

Ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την αύξηση για δέκα μέρες!

Σημειώνεται πως μετά την σκληρή κριτική που του ασκήθηκε, όχι μόνον στη Βουλή αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση δηλώνοντας κατά την τριτολογία του ότι παραμένει το πρόστιμο που υπάρχει (300 ευρώ) για επιπλέον δέκα ημέρα.

Σημείωσε μάλιστα ότι στο διάστημα αυτό θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά των πολιτών μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter