Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου

Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου

Νέα μήνυμα σχετικά με την γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας παραπέμποντας στις παρεμβάσεις των καθηγητών μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τον νομικό κόσμο. «Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών», επισημαίνει.

«Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών, ας διαβάσουν με προσοχή τις σημερινές παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή, Κοντιάδη» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ηχηρή παρέμβαση του, αποδόμησε τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, άφησε αιχμές περί «χτυπήματος» στο κύρος της χώρας, αναφέρθηκε στη σχέση εισαγγελικών και ανεξάρτητων αρχών, και ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο να την επανεξετάσει.

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι ο «δικαστικός έλεγχος δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και, ακόμη περισσότερο, στην άμεση ή έμμεση υποκατάστασή της εν προκειμένω από τα ελέγχοντα δικαιοδοτικώς την δράση της όργανα της Δικαστικής Εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά της γνωμοδότησης Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ

«Ράπισμα» Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου: «Ουδεμία κρατική αρχή μπορεί να παρεμποδίσει την ΑΔΑΕ»

Σωτηρέλης για Ντογιάκο: Λειτουργεί ως προέκταση της εκτελεστικής εξουσίας – Ανεπίτρεπτη η παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ

Καϊδατζής στο documentonews.gr για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Απροκάλυπτη παρέμβαση, θεσμικά σοκαριστική»

«Καταπέλτης» ο Κοντιάδης για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Αδιανόητο, είναι έξω από τον ρόλο του»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter