Τσίπρας για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου: Η μόνη απάντηση η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη

Τσίπρας για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου: Η μόνη απάντηση η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συλλυπείται τους γονείς του Βασίλη Μάγγου και σημειώνει μεταξύ άλλων: 

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού.»

Παράλληλα αποδοκιμάζει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού.

Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί.

Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.»

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/photos/a.10150189504248054/10158678808343054/?type=3&theater

Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 15. Juli 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter