Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Σαν τζογαδόροι ποντάρατε και τα ρούχα σας στο «μαύρο» των συντάξεων, και χάσατε! (Video)

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Σαν τζογαδόροι ποντάρατε και τα ρούχα σας στο «μαύρο» των συντάξεων, και χάσατε! (Video)

Υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις δυσοίωνες προβλέψεις του περί επικείμενης περικοπής των συντάξεων, ο Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τζογαδόρους…

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «έπαιξαν μέχρι και τα ρούχα τους στην εφαρμογή του επαχθούς μέτρου και τελικά έμειναν πολιτικά γυμνοί και εκτεθειμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης.»

Κατά την αρχή της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χαρμόσυνη» τη σημερινή ημέρα λόγω της ψήφισης κατάργησης της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Τόνισε δε ότι έχει την πεποίθηση πως δεν υπάρχει σήμερα βουλευτής που δεν θα μοιραστεί αυτή την χαρά, συμπεριλαμβάνοντας και τα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ που θα αναγκαστούν να ψηφίσουν «ναι σε όλα» και «με τα δύο χέρια».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιέγραψε όλα τα στάδια καταστροφολογίας από τα οποία πέρασε η ΝΔ κατά τα περίπου 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τον λεγόμενο κόφτη, στην κατάρρευση της 1ης και της 2ης αξιολόγησης, μέχρι και την πεισματική επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

«Όπως ο τζογαδόρος στη ρουλέτα που ποντάρει και τα ρούχα του, έτσι κι αυτοί πόνταραν τα πάντα στο μαύρο. Μόνο που τελικά βγήκε κόκκινο κι έχασαν», ήταν η περιγραφή του πρωθυπουργού, με τον πρωθυπουργό να θυμίζει και τις ανάλογες μιντιακές παλινωδίες. «Μόνοι σας τα λέγατε, μόνοι σας τα ακούγατε, μόνοι σας τα πιστεύατε» είπε στρεφόμενος στα έδρανα της ΝΔ και επισήμανε τα ταξίδια του κ. Μητσοτάκη στην Γερμανία προκειμένου να πιέσει για την εφαρμογή του μέτρου αλλά και τις «γενεές δεκατέσσερις» που πέρασαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Πιερ Μοσκοβισί όταν ο τελευταίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

«Δεν είναι δώρα, αλλά αναγκαίες ανάσες»

Απαντώντας στην κριτική περί παροχολογίας από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσβολή απέναντι στους πολίτες που επί πολλά χρόνια στερήθηκαν βασικών αγαθών λόγω των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην χώρα. «Δεν είναι δώρα, αλλά αναγκαίες ανάσες και δίκαιες παρεμβάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Μην βαφτίζετε τον δικό σας πολιτικό κυνισμό ως επιλογή»

Σχολιάζοντας το πρόσφατο tweet του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με τους κατ’ επιλογήν ανασφάλιστους νέους, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε προς τον πρόεδρο της ΝΔ ότι κανένας νέος δεν επέλεξε να εργαστεί ανασφάλιστος, αλλά αναγκάστηκε εξαιτίας της ανυπαρξίας επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, το οποίο αποδιοργανώθηκε επί ημερών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας.

«Μην βαφτίζετε τον δικό σας πολιτικό κυνισμό ως επιλογή» συνέστησε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι το ΣΕΠΕ δεν είναι «σφραγίδα», γεγονός που αντιλαμβάνονται πλήρως οι παραβάτες της εργασιακής νομοθεσίας που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πέρα από την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας των νέων αλλά και για τη μείωση της ανεργίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία θα ψηφιστεί σήμερα η 50% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης ότι αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από 1/1/2019 με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/366685507421983/?__xts__%5B0%5D=68.ARC3Z1FO7OeJGjPVEVVTQ6kgItj6p0VsDm3VX85iLuUKptktSdXrZpi8YxDzdjVtGdauv7fYS7ghouxL2EEpiRz9NSVzIZC1cLTzno8IPtILNQPHn2ldR8JcQ_poSmLAHie9-gp0omFYd2xJx4GI5RmNS0xWfR4_12wF5qhdkoq5DaLQrNYLBmdPOpCB7Fy1UP617Av2RF37qdTwqREYT-R1s18SPewcE3j1COS29_5Nlo0fTeG2B4_eeehhPhH8mJ21VIBGwfgIJ6h4dwSNkoP-eW4FQ35lmWRZfYCYucIQwq7v6hh_otxYrcBGWeQkBiv2hdZAP6mVg2gDNLeazrpr&__tn__=-R

Διαβάστε ακόμα: «Βοήθεια στο σπίτι»: Στη Βουλή η τροπολογία για περίπου 3.000 προσλήψεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter