Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς (Video)

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς (Video)

Σε μία κατά μέτωπο σύγκρουση εντός της Ολομέλειας οδηγήθηκαν οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι. Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε -μεταξύ άλλων- τον πρωθυπουργό για την επικείμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά πως πρέπει να τον ευγνωμονεί που δεν έγινε νέος Αντώνης Σαμαράς.

«Είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες μέρες, να αποκαθηλώσετε και να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας» είπε παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: O Καμμένος προεξοφλεί την απουσία Τσίπρα, ενώ εκείνος κάθεται ήδη στη θέση του (Video)

«Ακούγοντάς σας, όμως, χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε στην ομιλία σας -λες και κάποιος σας το ζήτησε- ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες με τη ΝΔ και τη διαπλοκή» επισήμανε και παρέθεσε το ποίημα του Κ. Καβάφη, «η Πόλις», στέλνοντας το μήνυμα προς τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο ότι όσα θετικά έπραξε θα μείνουν στην ιστορία.

Εν συνεχεία, ο Αλ. Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση, φέρνοντας στην επιφάνεια την προσπάθεια του Π. Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση. «Θα με ευγνωμονείτε γιατί αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο θέμα. Και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να γραφτείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Θα με ευγνωμονεί και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, επειδή επέμεινα προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς της πατρίδας. Σας ευχαριστώ πολύ…» υποστήριξε ο πρωθυπουργός κλείνοντας.

«Ήξερα ότι είσαι ψυχρός εκτελεστής»

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής. Παρουσίασε τον πρωθυπουργό ως «εγκέφαλο» του «εγκλήματος» διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, επικαλούμενος παράλληλα το αβέβαιο εργασιακό μέλλον των 40 οικογενειών που θα πάψουν να εργάζονται στα γραφεία του κόμματός στη Βουλή. «Τι έφταιξαν τα παιδιά και πρέπει να απομακρυνθούν;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας πήρε το κεφάλι του και το πήγε στον Ερντογάν, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν έχει χρίσει καμία γέφυρα με τη ΝΔ και τη διαπλοκή, φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει τίποτα. Ήξερα ότι είστε ψυχρός εκτελεστής, η εκτέλεση της Μακεδονίας μετράει» είπε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και επανέλαβε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αφουγκράστηκε τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ψέγοντας παράλληλα το γεγονός ότι δεν διεξήχθη ένα σχετικό δημοψήφισμα.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού και στα όσα είπε εναντίον του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε τα λόγια ενός σπετσιώτη αγωνιστή του 1821, του Ματρόζου, ο οποίος αντιμετωπίστηκε περιφρονητικά όταν πήγε να επισκεφτεί τον Κανάρη στο υπουργείο των Ναυτικών. «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν κι έσέ δε θα φορούσαν στέμμα!» είπε ο Π. Καμμένος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter