Τσίπρας σε Κυριάκο: Η ΕΛΑΣ κουράστηκε να συλλαμβάνει ανθρώπους που συναγελάζονται με τον γραμματέα σας

Τσίπρας σε Κυριάκο: Η ΕΛΑΣ κουράστηκε να συλλαμβάνει ανθρώπους που συναγελάζονται με τον γραμματέα σας

Θα απομακρύνετε τον συνεργάτη σας που συναγελάζεται με εγκληματίες που συλλαμβάνονται; Ρώτησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον κύριο Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις του Documento για τον Λευτέρη Αυγενάκη, κάνοντας μια ιδιαίτερη αναφορά για το «σαλονάκι της ΝΔ με καφετιέρες Siemens.

Τελειώνοντας την πρώτη του τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την υπόθεση Αυγενάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι πολύ καλό το timing της ερώτησή σας, αλλά τώρα εσείς είστε αυτός που πρέπει να απαντήσει για τον στενό σας συνεργάτη. Η ΕΛΑΣ κουράστηκε να συλλαμβάνει ανθρώπους που συναναστρέφεται ο συνεργάτης σας. Αυτοί οι είναι οι δικοί σας άριστοι.”

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει την ανομία εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά ρητορική. «Όχι στους χούλιγκαν που επιτίθενται σε γραφεία εφημερίδων, όχι στη δράση των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής» είπε αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σε ξένο Μέσο, στο οποίο είχε ισχυριστεί πως η Χρυσή Αυγή σήμερα είναι «σαν να μην υπάρχει».

«Ξέρετε όμως η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε πιο high περιοχές» ήταν το πρώτο καρφί του κ. Τσίπρα και ακολούθησε αμέσως το επόμενο: «Συχνάζει και στην αυλή σας». Εγκάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιτίας του ότι «έχει περάσει μία εβδομάδα και δεν δώσατε απάντηση» για την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη, με την Αστυνομία να «έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε και συναναστρέφεστε». Μάλιστα, κατονόμασε τους συνομιλητές του γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παπουτσάκη – Μπαμπάμτση, οι οποίοι είναι μέλη του κυκλώματος εκβιαστών, λέγοντας: «Αυτοί είναι όσοι κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας».

«Να παίξετε ΛΟΤΤΟ» είπε δηκτικά προς τον κ. Μητσοτάκη λόγω της ατυχούς συγκυρίας για τον πρόεδρο της ΝΔ, με δεδομένο πως μετά τις αποκαλύψεις για τον Αυγενάκη ακολούθησε η κατάθεση της γραμματέως του Χριστοφοράκου. «Ήρθε και η κατάθεση της γραμματέως του Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και στο σαλονάκι του κόμματός σας και μάλιστα με καφετιέρα SIEMENS» σχολίασε ειρωνικά.

«Είναι τόσο επίκαιρη η ερώτηση σας, που σήμερα εγώ σας ρωτάω και καλείστε να δώσετε απαντήσεις» είπε απευθυνόμενος στον κ, Μητσοτάκη, ρωτώντας τον παράλληλα: «Θα συνεχίσετε να παρέχετε κάλυψη στον γραμματέα του κόμματός σας;». «Δυστυχώς σήμερα δεν ρωτάτε εσείς» είπε κλείνοντας την πρώτη του τοποθέτηση.

Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αερολογίες και υπεκφυγές Μητσοτάκη

Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε στη γνωστή τακτική της λασπολογίας, λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες.

«Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα γίνει κάθε λέξη του Συντάγματος και έγινε κάθε λέξη κάποιων φυλλάδων. «Ήταν αξιοθρήνητη η αναφορά» σχολίασε για τις ερωτήσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με το σκάνδαλο Αυγενάκη, συμπληρώνοντας πως «ήρθατε να μιλήσετε ως εκπρόσωπος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ένα παρακράτος που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί από ΜΜΕ που κατασκευάσατε εσείς για να σας στηρίξουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως επέστρεψε στη χειρότερη περίοδο του «Αυριανισμού», με το μόνο ίχνος απάντησης για την ουσία του θέματος να είναι οι εξής γενικολογίες: «Υπάρχει Δικαιοσύνη που θα κρίνει και θα βρουν το δίκιο τους και θα προσφύγουν όσοι συκοφαντούνται από εσάς και τα φερέφωνα σας». Έπειτα, προοικονόμησε πως κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα έχουν πολλούς λόγους να φοβούνται, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιους εννοεί, ενώ στοχοποίησε προσωπικά και τον εδκότη του Documento, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες μέσα από συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες». Πριν κλείσει τη δευτερολογία του, ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδερφός της Ντόρας Μπακογιάννη και θείος περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είπε πως κάποια από τα «λεγόμενα τζάκια» συναναστρέφονται με τον κ. Τσίπρα…

«Θα κάνετε μήνυση στη δικογραφία κ. Μητσοτάκη;»

Η δευτερολογία του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έδωσε καμία απάντηση στις ερωτήσεις του αναφορικά με το σκάνδαλο Αυγενάκη και Siemens. Με καυστικό τρόπο επέκρινε ο πρωθυπουργός και την άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας από τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με την προέλευση των συνομιλιών του Αυγενάκη, οι οποίες είναι μέρος δικογραφίας και όχι του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Θεωρείτε αυτονόητο να συνομιλεί, να φωτογραφίζεται και να προστατεύει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου» ρώτησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γα τον Λευτέρη Αυγενάκη και εξήγησε πως η υπόθεση του κ. Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κανένα παρακράτος, αλλά αντιθέτως παρακράτος είναι αυτοί που συναναστρέφονται με τον γραμματέα της ΝΔ.

«Θα κάνετε μηνύσεις στην εφημερίδα, θα μηνύσετε εισαγγελέα, θα μηνύσετε και τη δικογραφία;» διερωτήθηκε, χλευάζοντας επί της ουσίας την στάση του κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση έχει να κάνει με δίωξη του κοινού εγκλήματος, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, διευκρινίζοντας πωςτο ΣΔΟΕ παρακολουθούσε έναν έμπορο ναρκωτικών με εισαγγελική παραγγελία, πέφτοντας πάνω σε συνομιλίες με κάποιον συνεταίρο του, ο οποίος είναι μαυραγορίτης χρυσού. «Και ο συγκεκριμένος εκεί που τον παρακολουθούσαν για να μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο, οι κοριοί της ΕΛΑΣ έπιασαν τον γραμματέα της ΝΔ και τον έμπιστο φρουρό του να συνομιλούν μαζί του» παρέθεσε.

«Έκρηξη» Αυγενάκη από τα έδρανα

Σε εκείνο το σημείο κάποιος βουλευτής της ΝΔ πετάχτηκε αναφέροντας τις συνομιλίες Γιαννουσάκη – Καμμένου, με τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού να είναι αστραπιαία: «Εδώ όμως ξέρουμε τι είπε και τον έχετε ακόμα γραμματέα του κόμματός», με τον Αυγενάκη να ωρύεται από τα έδρανα και τον Τσίπρα να του λέει: «Κάτσε κάτω εσύ τώρα». Η αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ προκάλεσε και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος με έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον Αυγενάκη. «Δεν χρειάζεται να χάνετε την ψυχραιμία σας, έχετε την σθεναρή υποστήριξη» είπε προς τον Λευτέρη Αγενάκη ο κ. Τσίπρας, υπονοώντας μάλιστα πως ο Αυγενάκης τον καθύβριζε όσο εκείνος μιλούσε. «Εκτός από ψεύτης είπατε κι άλλες λέξεις» είπε με νόημα.

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ομολογία ενοχής του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος «απολύει τον φρουρό του, θέλοντας να φορτώσει σε αυτόν την ευθύνη». Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε και το γεγονός «ο άριστος συνεργάτης είναι αυτός που διευκόλυνε με προσπάθεια να αποφυλακισθεί ένας εκ των απαγωγέων του Παναγόπουλου». «Δεν θα ζητήσετε από τον κ. Αυγενάκη να σας πει τι είναι αυτά;» ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη του, προσπαθώντας να του εξηγήσει ταυτόχρονα ότι «επικεντρώνετε την κριτική σας στο Μέσο, αλλά επί της ουσίας «είστε σε δύσκολη θέση».

Επιπλέον, κ. Τσίπρας επανέφερε το ζήτημα χρηματοδότησης από τη ΝΔ του κυκλώματος δημοσιογράφων – εκβιαστών με ποσά που κατέληγαν απευθείας στον Μαυρίκο. «Δεν πήραμε απάντηση για τον κ. Σκλαβούνη που ελέγχθηκε για κύκλωμα εκτεταμένης φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων για χάρη πελατών UBS» τόνισε.

«Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον Αυγενάκη»

Επανερχόμενος στο Αυγενάκης – Gate, είπε: «Το μόνο που θα σας πω είναι ότι δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι, να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συνδιαλλαγές του με ανθρώπους του παρακράτους» γιατί «ανομία δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια, ανομία είναι και αυτό. Αντ’ αυτού εκφράσατε βεβαιότητα πως θα κερδίσετε τις εκλογές και κάνατε λόγο για στήριξη από τζάκια σε εμένα… εσείς!». Και κατέληξε με την εξής ατάκα προς τον κ. Μητσοτάκη: «Ο Ελληνικός Λαός θα δώσει την ετυμηγορία του, αλλά σε καμία χώρα του κόσμου η Siemens δεν κέρδισε εκλογές».

«Δεν πήρα κανένα δώρο από τη Siemens»

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει επί προσωπικού στον πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ξανακάνει σχετική αναφορά γιατί ψεύδεται. «Ως προς το ζήτημα του παρακράτους, δεν σας φαίνεται παράξενο ότι κάθε φορά διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα συνομιλιών στελεχών της ΝΔ;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις του Documento και επανήλθε αμέσως: «Σας φαίνεται λογικό που δεν μπορείτε να διασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών;».

Του εξήγησε και πάλι μήπως και καταλάβει

Στην τελευταία του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσει στον κ. Μητσοτάκη πως δεν τίθεται κανένα θέμα απορρήτου των συνομιλιών, εξαιτίας του ότι πρόκειται οι συγκεκριμένες συνακροάσεις προήλθαν από διαδικασία μετά από εισαγγελική παραγγελία και οι οποίες είναι μέρος της σχετικής δικογραφίας. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε, επίσης, να κάνε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλάβει πως δεν υπάρχει περιφρούρηση της δικογραφίας επειδή είναι γνωστή στους συνηγόρους της υπόθεσης. «Θέλετε και τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν; Μάλλον σας ξεφεύγουν…» συμπέρανε για τις αναφορές περί παρακράτους και παρακολούθησης συνομιλιών του κ. Μητσοτάκη.

Ως προς το σκάνδαλο Siemens, αφηγήθηκε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος «διέφυγε στο εξωτερικό γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δεν διαβίβασε το ένταλμα για να συλληφθεί», διαβάζοντας στη συνέχεια το χαρακτηριστικό απόσπασμα της κατάθεσης της γραμματέως του Χριστοφοράκου που αφορούσε τα δώρα του Mr Simens στην οικογένεια Μητσοτάκη και στον ίδιο προσωπικά. «Τα καλύψατε κ. Μητσοτάκη (σ.σ. τα έξοδα από το τηλεφωνικό κέντρο) όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, με τα δώρα της Siemens εν προκειμένω» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter