Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Φτάνει πια με την λιτότητα – Συναντήσεις με Τσακαλώτο και Παυλόπουλο

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Φτάνει πια με την λιτότητα – Συναντήσεις με Τσακαλώτο και Παυλόπουλο

Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαλόγου του με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε ο κ. Τσίπρας.

Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας είπε ο κ. Τσίπρας. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης, είπε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε μια συμμαχία των λογικών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας, είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί. Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας είπε ο κ Μοσκοβισί.

https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/videos/1359928484028075/

Posted by Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα on Mittwoch, 15. Februar 2017

«Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα»

Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις δήλωσε νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Πιερ Μοσκοβισί, βγαίνοντας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγινε η συνάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά. «Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα», δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Λίγο αργότερα και μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι είχε εποικοδομητικές συναντήσεις τόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε ότι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, σε σχςετική ερώτηση εάν θα υπάρξει συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε “αυτό θα το δούμε εάν η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί στις 20 Φεβρουαρίου”, διευκρινίζοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος», προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο Πιερ Μοσκοβισί είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το ελληνικό ζήτημα και αναζητεί συμβιβαστικές λύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, εχθές το βράδυ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

“Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα”, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθηση μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη συμβολή και στο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Πιερ Μοσκοβισί στην υπεράσπιση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, καθώς και στην πολύ θετική στάση του, σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο πολιτικών ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της παρασημοφόρησης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την μεγάλη τιμή, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να δίνει την ίδια μάχη, που δίνει εδώ και χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει μέχρι στιγμής μεγάλο θάρρος.

«Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον φοίνικα θεωρώ, είναι μια χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος. Το επιδείκνυε πάντα και συνεχίζει μέσω των ηγετών της», ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, και προέτρεψε να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, καθώς και ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να είναι ένας απαιτητικός φίλος για την Ελλάδα, που θα βρίσκεται πάντα πλάι της και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι σημείο αναφοράς για όλους μας στην Ευρώπη.

Στην τελετή Παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, καθώς και η σύζυγος του Πιέρ Μοσκοβισί, Aν Μισέλ Μπαστερί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter