Τσίπρας στο debate: «Δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη σε 4 χρόνια χωρίς μεγάλες τομές»

Τσίπρας στο debate: «Δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη σε 4 χρόνια χωρίς μεγάλες τομές»

Απάντηση στα επίμονα ερωτήματα του Αντώνη Σρόιτερ για το κόστος του «συμβολαίου αλλαγής» έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του debate, τονίζοντας πως η φορολόγηση των υπερκερδών όσων «θησαύρισαν» εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα αποφέρει ανάλογη αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό», καθώς «απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας». Θύμισε ότι η ΝΔ ανεβοκατέβαζε το κόστος του προγράμματος, εξηγώντας πως όσοι σημείωσαν «ρεκόρ κερδοφορίας σε βάθος εικοσαετίας» θα φορολογηθούν ανάλογα, γεγονός που θα δρομολογήσει την ενίσχυση των κρατικών ταμείων.

Τόνισε δε πως τα funds «δεν θα παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων», ενώ στην follow-up ερώτηση του παρουσιαστή του Alpha για το ίδιο θέμα,  υπογράμμισε πως «είναι ντροπή αυτοί που έχουν δώσει 10 δισ. ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις να μας λένε: ¨Πού θα βρείτε να δώσετε αυξήσεις σε υπαλλήλους και συνταξιούχους;¨».

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως «αν δεν κάνουμε μεγάλες τομές, σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter