Τσίπρας στο debate: Είναι στο χέρι μας η αλλαγή – Ζητάμε πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα

Τσίπρας στο debate: Είναι στο χέρι μας η αλλαγή – Ζητάμε πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα
Μήνυμα προς κάθε πολίτη ανεξάρτητα από το εάν ανήκει στην αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο μέρος του debate, ενώ ζήτησε ισχυρή εντολή για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει για πρώτη φορά με το δικό του πρόγραμμα και εκτός μνημονίων.
Ο κ. Τσίπρας αρχικά ανέφερε ότι οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές: «Έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να φέρουν μια μεγάλη αλλαγή».
Έπειτα, ο πρώην Πρωθυπουργός σκιαγράφησε την σύγχρονη και σκληρή για την κοινωνική πλειοψηφία πραγματικότητα, λέγοντας: «Το εισόδημα εξαντλείται στη 3η εβδομαδα του μηνα. Τα πανεπιστήμια είναι χωρίς δασκάλους. Οι μικρομεσαίοι πνίγονται στα χρέη. Χιλιάδες αγρότες σκέφτονται αν θα μπορούν να παράγουν και να μείνουν στην ύπαιθρο. Οι νέοι σκέφτονται το εάν θα φύγουν στο εξωτερικό. 700.000 νοικοκυριά φοβούνται μη χάσουν το σπίτι τους»
Και με αυτά ως δεδομένα, ο κ. Τσίπρας ξακαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι: «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ένα πρώτο μεγάλο και σημαντικό βήμα προς την αλλαγή. Μια κυβέρνηση που θα στηρίξει το ΕΣΥ, που θα προχωρήσει στην αύξηση των μισθών, στη μείωση των τιμών, στη ρύθμιση των χρεών, στην ανάπτυξη ενός δίκαιου, αποτελεσματικού και κοινωνικούς κράτους».
Μεγάλη έμφαση έδωσε ο κ. Τσίπρας στο γεγονός ότι ο αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή νίκης για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εκτός μνημονίων: «Ξέρουμε και μπορούμε. Κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες, Κάναμε λάθη αλλα κυβερνήσαμε με εντιμότητα. Βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.Αυτή τη φορά ζητάμε 1η ευκαιρία για να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter