Debate: «Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – «Να δώσει σήμερα εξηγήσεις» (Video)

Debate: «Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – «Να δώσει σήμερα εξηγήσεις» (Video)

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ομολογία Μητσοτάκη στο debate για την παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, για να εξαπολύσει «πυρά» κατά του προέδρου της ΝΔ για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει «σεισμό», μετά και τις αποκαλύψεις του Documento.

Δείτε επίσης: Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Αμέσως μετά την ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, πριν απαντήσει σε αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε: «Κάθομαι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Ας δώσει σήμερα εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης αφού παραδέχτηκε ότι οι απαντήσεις που έδωσε (σ.σ. όταν ξέσπασε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων) δεν ήταν επαρκής». Τα αναπάντητα ερωτήματα που βαραίνουν τον Πρωθυπουργό, δικαίως στη συνέχεια έκαναν τον κ. Τσίπρα να αναρωτηθεί: «Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του; Ήταν κατάσκοπος; Εγώ πως θα πάρω την απόφαση αν πρέπει να συνεργαστώ μαζί του;»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απάντησε στην ερώτηση της κ. Ζαχαρέα αναφορικά με τις συγκλίσεις των κομμάτων του προοδευτικού τόξου και της Αριστεράς ενόψει εκλογών.

«Απλή αναλογική έχουμε αλλά έχουμε και απλή λογική. Να δουμε προγράμματα για να κανουμε συγκλίσεις. Απευθύνομαι σε όλα τα προοδευτικά κόμματα και λέω ότι υπάρχει ένα βασικό πρόγραμμα που μπορεί να δώσει ανάσα. Βλέπω ότι υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά αυτές θα τις δούμε μετά τις εκλογές»

«Θα είστε εσείς πρωθυπουργός ή θα ισχύσει ο όρος του Ανδρουλάκη; Σας έχει απογοητεύσει η στάση των λοιπών αριστερών κομμάτων» ρώτησε στη συνέχεια η κ. Ζαχαρέα.

«Είναι λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα και σε κόμματα που έχουν προγραμματικές συγκλίσεις ενόψει εκλογών. Καταγράφω τη φράση του Κουτσούμπα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Κρατάω και τη φράση που Ανδρουλάκη που λέει ότι υπάρχουν συγκλίσεις»

Σε ότι αφορά το πρόσωπο του μελλοντικού Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι: «Το δικαίωμα του λαού που θα πει ποιος θα τον κυβερνήσει δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί».

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter