Τροχαίο Βουλή: Μητέρα Ιάσονα στο documentonews.gr για τον αστυνομικό: «Τον χαϊδέψανε, ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν»

Τροχαίο Βουλή: Μητέρα Ιάσονα στο documentonews.gr για τον αστυνομικό: «Τον χαϊδέψανε, ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν»

Απογοητευμένη δηλώνει στο documentonews.gr η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη για την ποινή που επιβλήθηκε στον αστυνομικό, ο οποίος κρίθηκε μεν ένοχος αλλά του επιβλήθηκε τριετής ποινή φυλάκισης με αναστολή. Όπως δήλωσαν τόσο η μητέρα και η αδελφή του Ιάσονα, «δεν του αφαιρέθηκε ούτε το δίπλωμα».

Συγκεκριμένα, η μητέρα του, σημείωσε ότι: «Θεωρώ ότι τον χαιδέψανε. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος για να καταλάβουν εδώ το είδε όλο το πανελλήνιο και δεν τιμωρήθηκε αυτός. Δεν θα σταματήσουν ποτέ οι οδηγοί να οδηγούν έτσι, θα συνεχίσουν να κάνουν παραβάσεις και να σκοτώνουν κόσμο, όταν ξέρουνε ότι… δεν παθαίνεις τίποτα.». 

Από την πλευρά της η αδερφή του 23χρονου ανέφερε: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος θα συνεχίσει τη ζωή του κανονικότατα, θα πάει σπίτι του, εμάς η ζωή μας τελείωσε, δε θα μπορέσουμε να ζήσουμε ποτέ όπως ήμασταν. Ο άνθρωπος μας. Τα όνειρα του Ιάσονα χαθήκανε, αυτό είναι το χειρότερο, όχι το ότι περνάμε εμείς. Βλέπουμε τώρα που ανεβαίνουν ειδήσεις ότι είναι «ένοχος». Πώς ένοχος; Ένοχος με αναστολή; Με το δίπλωμα του; Που θα γυρίσει στη δουλειά του; Θεωρούnε όλοι ότι πήρε μεγάλη ποινή, δεν πήρε τίποτα» είπε.

Κανένα ελαφρυντικό

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το Ά Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο αστυνομικός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.

Ο εισαγγελέας αρνήθηκε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον ΚΟΚ αλλά τηρούσε την ίδια πρακτική συστηματικά και σε προγενέστερο χρόνο της αξιόποινης πράξης και επομένως το συμβάν δεν μπορεί να αποτελέσει «παραφωνία» στην έως τότε συμπεριφορά του.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ενώ δεν του χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο αστυνομικός για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Όπως εξήγησε, «το βαρύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο», καθώς δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή όταν πέρασε κάθετα τη Βασ. Σοφίας, πράγμα το οποίο απαγορευόταν και ήταν παρακινδυνευμένη πρακτική. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό πάντως, στην επιμέτρηση της ποινής του αστυνομικού, θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως και ο 22χρονος μοτοσικλετιστής είχε συνυπαιτιοτητα για το ατύχημα, καθώς «οδηγούσε πάνω από νόμιμο όριο ταχύτητας και προφανέστερα αντιλήφθηκε πως το ταξί είχε ακινητοποιηθεί».

Δείτε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 22χρονου Ιάσονα

Ρέντης: Δικηγόρος μάνατζερ γνωστού τράπερ – «Το μεγαλύτερο τμήμα της δικογραφίας αφορά εκκρεμείς υποθέσεις»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Σε ποιους δρόμους θα υπάρχουν αλλαγές – Οι ώρες

Αναβίωση του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» βλέπουν στην Κουμουνδούρου – Η κυβερνητική φθορά φέρνει αισιοδοξία

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Ελευσίνα: Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter