Δουβλίνο: Το νομοσχέδιο Ρουάντα οδηγεί μετανάστες προς την Ιρλανδία

Δουβλίνο: Το νομοσχέδιο Ρουάντα οδηγεί μετανάστες προς την Ιρλανδία
Φωτογραφία αρχείου

Υπό την απειλή της απέλασης στη Ρουάντα, οι μετανάστες φέρονται να κατευθύνονται προς την Ιρλανδία αντί για τη Βρετανία, δήλωσε την Παρασκευή 26 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Μίχολ Μάρτιν.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, για την απέλαση στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η κυβέρνηση θέλει οι πρώτες πτήσεις να πραγματοποιηθούν σε 10-12 εβδομάδες.

Ο Μάρτιν, δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Daily Telegraph, ότι η πολιτική ήδη επηρεάζει την Ιρλανδία διότι ο κόσμος «φοβάται» να παραμείνει στη Βρετανία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όσοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν άσυλο θέλουν να «βρουν ένα καταφύγιο εδώ και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αντίθεση με την πιθανότητα απέλασης στη Ρουάντα».

Το σύνορο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, που είναι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μοναδικό χερσαίο σύνορο μεταξύ του ΗΒ και της ΕΕ από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από το μπλοκ.

Το σύνορο αυτό είναι ουσιαστικά ανοικτό, χωρίς ελέγχους για τη μετανάστευση – μια βασική προϋπόθεση της συμφωνίας που οδήγησε τη Βρετανία εκτός της ΕΕ το 2020, με στόχο να αποφευχθεί ένα πιθανό σημείο ανάφλεξης δεδομένου του ιστορικού συγκρούσεων στη νήσο.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία – Ουκρανία: Με αφορμή τα 38 χρόνια από το Τσερνόμπιλ ανταλλάσσουν κατηγορίες για τα πυρηνικά

Ουκρανία: Υπέκυψε στις πιέσεις για τα Patriot η Ισπανία – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Politico – Πέδρο Σάντσεθ: Απειλεί να παραιτηθεί αλλά μπορεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

El Pais: «Η Ισπανία θα στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία»

Κάρολος: «Ο βασιλιάς δεν είναι καλά – Ανανεώνουν το πλάνο για την κηδεία του»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter