Το Έβερεστ έχει κεραία 5G-A και ίντερνετ… καλύτερο από της Αθήνας

Το Έβερεστ έχει κεραία 5G-A και ίντερνετ… καλύτερο από της Αθήνας

Η πρώτη βάση εξελιγμένης τεχνολογίας 5G-A (5G-Advanced) τοποθετήθηκε στο Όρος Έβερεστ από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό China Mobile, σηματοδοτώντας την είσοδο της περιοχής με το μεγαλύτερο υψόμετρο παγκοσμίως στην εποχή της τεχνολογίας 5G-A.

Το δίκτυο αναμένεται ότι θα παρέχει πιο ισχυρή υποστήριξη του δικτύου των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τον τουρισμό, την ορειβασία, την επιστημονική έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή του όρους Έβερεστ, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Σε σύγκριση με την τεχνολογία 5G, το 5G-A παρέχει υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερο εύρος συνδεσιμότητας, αλλά και μικρότερες καθυστερήσεις μεταφοράς δεδομένων.

Eurostat: Η Ελλάδα διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων με μέγιστη ταχύτητα internet στην ΕΕ

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα βρέθηκε για ακόμα μια φορά στον πάτο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά σχετικά με τις ταχύτητες internet σε επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, με ποσοστό μόλις 2,9%, η χώρα μας είναι τελευταία στην ΕΕ, στο ποσοστό των επιχειρήσεων που είχαν μέγιστη συμβατική ταχύτητα φόρτωσης από σταθερή γραμμή τουλάχιστον 1GB/s.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Δανία με ποσοστό 29,1% και ακολουθούν η Πορτογαλία με 22,2% και η Ισπανία με 21%.

 

Μπορεί το 96,1% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα να διαθέτει fixed broadband σύνδεση, παρουσιάζοντας μια σημαντική ανάπτυξη σε σύγκριση με τα προπανδημικά επίπεδα, ωστόσο, η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά, όσον αφορά στις ταχύτητες.

Συγκεκριμένα, το 2023, η συντριπτική πλειοψηφία (93,9%) των επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποίησε σταθερή ευρυζωνική σύνδεση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο.

Το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, όπου σχεδόν όλες ανέφεραν ότι συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, πάντως, η πιο αξιοσημείωτη αύξηση στη χρήση σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στις επιχειρήσεις καταγράφηκε στη χώρα μας, κατά 15,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

El Pais: «Η Ισπανία θα στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία»

Κάρολος: «Ο βασιλιάς δεν είναι καλά – Ανανεώνουν το πλάνο για την κηδεία του»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter