Στο απροχώρητο η κατάσταση για τους εποχικούς πυροσβέστες – Σκέφτονται ομαδικές παραιτήσεις

Στο απροχώρητο η κατάσταση για τους εποχικούς πυροσβέστες – Σκέφτονται ομαδικές παραιτήσεις

Με τις κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική να ξεπερνούν τις 3.500 ξεκινά από 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος. Την ίδια ώρα, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζητώντας απαντήσεις, ενώ σκέφτονται ακόμη και τις ομαδικές παραιτήσεις.

Όπως καταγγέλλουν δεν έχουν ενημέρωση για το εάν θα μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Δε γίνεται να επιχειρούμε σε φωτιά και να σκεφτόμαστε ότι σε δύο μήνες θα μας διώξουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Το ηθικό κομμάτι σε αυτή τη δουλειά είναι το Α και το Ω», υπογραμμίζει στο Thesstoday.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Θανάσης Ψαρόπουλος λέγοντας πως «αρκετοί εποχικοί πυροσβέστες σκέφτονται να παραιτηθούν τον Ιούνιο, γιατί έρχεται ένα καλοκαίρι όπου θα πάμε στη μάχη της φωτιάς με πεσμένο το ηθικό μας, καθώς οι συμβάσεις λήγουν τέλη Οκτωβρίου και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε ίδια καθήκοντα και ίδιο ρίσκο με το μόνιμο προσωπικό, δυστυχώς δουλεύουμε για 6 μόνο μήνες, με μεγάλη αβεβαιότητα και το υπουργείο δεν ειναι ανοιχτό σε διάλογο. Δεν παίρνουμε απαντήσεις, μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη».

«Κόβονται» εποχικοί για τον δείκτη μάζας σώματος

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι την ώρα που τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν καλύπτονται, οι εποχικοί πυροσβέστες κάνουν λόγο για αυξημένη αυστηρότητα των όρων επαναπρόσληψής τους, με ορισμένους να κόβονται ακόμη και για έναν πόντο πάνω από τον δείκτη μάζας σώματος που ορίστηκε από το υπουργείο.

Όπως τονίζει στο Τhesstoday.gr o Γιώργος Τζελέπης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών «πλέον βιώνουμε και τον ρατσισμό του δείκτη μάζας σώματος, συνάδελφοι με μεγάλη εμπειρία, κοπήκανε και για έναν πόντο παραπάνω. Έχουμε δώσει πέντε παραγωγικά χρόνια της ζωής μας με τη λογική να αξιοποιηθεί η εμπειρία μας και να δουλεύουμε 12 μήνες τον χρόνο. Παίρνουμε ήδη μικρότερο μισθό, τον χειμώνα περιμένουμε το επίδομα ανεργίας και εξεταζόμαστε από 12 γιατρούς πριν από κάθε επαναπρόσληψη. Όροι, που δεν ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό, μόνο για εμάς».

«Πρέπει να επιμηκυνθεί άμεσα η αντιπυρική περίοδος»

Παράλληλα, τη στιγμή που οι φωτιές για το 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου – όπως στα Πιέρια Όρη-, ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών θέτει ως επιτακτική ανάγκη την επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου.

«Η αντιπυρική περίοδος πρέπει να επιμηκυνθεί κατά δύο μήνες, να ξεκινάει 1η Απριλίου και να τελειώνει στις 31 Νοεμβρίου. Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα, η κλιματική αλλαγή όχι απλά μας έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά έχει μπει μέσα στο σπίτι μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Ξεσπά ο Παύλος Ασλανίδης – «Έδωσαν 700 χιλιάδες για τη συγκάλυψη του αιώνα και όχι 200 χιλιάδες για την τηλεδιοίκηση» (Video)

Καλλιάνος κατά Άδωνη: Τον έπαιρνα τηλέφωνο για τον πατέρα μου – Απορώ πως δεν βγαίνει να πει ότι έχω δίκιο (Video)

Και ο Πορτοσάλτε «προτείνει» Μητσοτάκη στη θέση της φον ντερ Λάιεν! (Video)

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Σε ποιους δρόμους θα υπάρχουν αλλαγές – Οι ώρες

Αναβίωση του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» βλέπουν στην Κουμουνδούρου – Η κυβερνητική φθορά φέρνει αισιοδοξία

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter