Debate – Τσίπρας: Θα ενισχύσουμε την Ελληνική αμυντική βιομηχανία – Ξεκάθαρη απάντηση και στον φράχτη του Έβρου

Debate – Τσίπρας: Θα ενισχύσουμε την Ελληνική αμυντική βιομηχανία – Ξεκάθαρη απάντηση και στον φράχτη του Έβρου

Σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα εξοπλιστικά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά υπενθύμισε ότι «μετά από χρόνια μνημονίων προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των f16» ενώ υπογράμμισε την εθνικά υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

«Είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε τα περισσότερα από τα προγράμματα. Ψηφίσαμε και υπέρ των Belxara και υπέρ των φρεγατών». Ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μη υπερψηφίσει πολιτικές της ΝΔ οι οποίες δεν έχουν λάβει την έγκριση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στην επόμενη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ουσιαστική η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Στη δεύτερη ερώτηση η κ. Κοσιώνη επέλεξε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για τον Έβρο, με τον πρώτην Πρωθυπουργό να αποφεύγει τα μισόλογα και να ξεκαθαρίζει πως ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε τον φράχτη και ούτε αρκεί ο φράχτης στον Έβρο για να επιλύσει το μεταναστευτικό.

Καταληκτικά σημείωσε ότι απαιτείται ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και άσυλο, όπως επίσης και να αναλάβει η Ευρώπη το βάρος που της αναλογεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Live το debate των πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας στο debate: «Δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη σε 4 χρόνια χωρίς μεγάλες τομές»

Debate: Ευχολόγια για την ακρίβεια και πολιτικαντισμοί για market pass από τον Μητσοτάκη

Debate: Ναι στη σταθερότητα, όχι στην στασιμότητα λέει ο Ανδρουλάκης – Πυρά κατά Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter