Τσιτουρίδης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Οι παρακρατικές πρακτικές Μητσοτάκη δεν σταματούν στον Ανδρουλάκη

Τσιτουρίδης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Οι παρακρατικές πρακτικές Μητσοτάκη δεν σταματούν στον Ανδρουλάκη

«Είναι βέβαιο ότι η παρακρατική κουλτούρα και οι πρακτικές του κ. Μητσοτάκη και του συστήματός του αποκλείεται να σταματούν στον κ. Ανδρουλάκη», είπε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός και επικεφαλής των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», Σάββας Τσιτουρίδης, στο πλαίσιο παρέμβασής του στο «Κόκκινο 105,5» σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, στο περιθώριο και της δήλωσης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Ο κ. Παυλόπουλος έκανε το αυτονόητο ως φιλελεύθερος πολίτης και ως επιστήμονας και ως πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τη στάση του θα ακολουθήσουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που υπηρέτησαν τους θεσμούς και τη δημοκρατία» επισήμανε ο κ. Τσιτουρίδης και συμπλήρωσε:

«Ζούμε σε μια εποχή που πολύ σοβαρά θέματα ευτελίζονται, οι θεσμοί τινάζονται στον αέρα με χειρισμούς του συστήματος Μητσοτάκη, με παρακρατικούς μηχανισμούς και παρακρατικές λογικές».

Με αφορμή την υπόθεση του κ. Κουκάκη, όλο το πολιτικό και επικοινωνιακό και μιντιακό σύστημα εξαντλεί την παρατήρηση του και την κριτική στο εάν παρακολουθείτο ο κ. Κουκάκης. Δεν μπαίνουμε όμως στην ουσία μιας υπόθεσης για το πώς ένας εθνικός πλούτος που ήταν η Αγροτική Τράπεζα εκποιήθηκε μέσα σε μια νύχτα» πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, πως «είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκαν κρατικοί μηχανισμοί, υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ κατά τρόπο παρακρατικό, για να παρακολουθηθούν και οικονομικοί και άλλοι παράγοντες στη χώρα» καθώς «αποκλείεται οι παρακρατικές λογικές και πρακτικές του Μητσοτάκη να σταμάτησαν στον Ανδρουλάκη».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να έχει έναν πρωθυπουργό που παρακολουθεί μέλη της Βουλής, δεν μπορεί μια Βουλή να έχει μέλη της να παρακολουθούνται από το γραφείο του πρωθυπουργού. Αν προχωρήσει σε βάθος αυτή η υπόθεση είναι βέβαιον ότι θα βρούμε παρακρατικές λογικές και παρακολουθήσεις των ίδιων των υπουργών του κ. Μητσοτάκη ή κάποιων εξ αυτών. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να επισπεύσουν πολιτικές εξελίξεις. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος θα ήταν οι εκλογές. Και ας μην χάσουμε άλλο καιρό με την κυβέρνηση να επιχειρεί να γυρίσει στο 2012, να παλαντζάρει ευθύνες. Όλα αυτά δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα στο 2022 με τα μείζονα πολιτικά κοινωνικά και εθνικά θέματα ανοικτά» είπε χαρακτηριστικά ο Σάββας Τσιτουρίδης και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Βλέπουμε στο σύστημα Μητσοτάκη ταγούς του συστήματος Σημίτη, που επιχειρούν να κρατήσουν τον κ. Μητσοτάκη όρθιο. Ό,τι συνέβη με τις παρακολουθήσεις είναι η αρχή του τέλους του συστήματος Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης: Ο Σάββας Τσιτουρίδης στο documentonews.gr: Η μόνη αξιοπρεπής διέξοδος για τον Μητσοτάκη είναι η παραίτηση του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter