Ο Σάββας Τσιτουρίδης στο documentonews.gr: Η μόνη αξιοπρεπής διέξοδος για τον Μητσοτάκη είναι η παραίτηση του

Ο Σάββας Τσιτουρίδης στο documentonews.gr: Η μόνη αξιοπρεπής διέξοδος για τον Μητσοτάκη είναι η παραίτηση του

Ο πρώην Υπουργός και πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» Σάββας Τσιτουρίδης σχολιάζει στο documentonews τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο κύριος Τσιτουρίδης  τον χαρακτήρισε «εχθρό της δημοκρατία και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας» και έδειξε ως μόνη λύση την παραίτηση του.

Αναλυτικά η δήλωση:

Μετά τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών που ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας του κυρίου Μητσοτάκη επιχείρησε ο Πρωθυπουργός σήμερα να προβάλλει αντίσταση σε μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Όμως και εδώ τα έκανε θάλασσα. Στην ουσία επιχείρησε να κινδυνολογήσει αναφερόμενος σε εχθρούς που καραδοκούν ενώ είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος εχθρός που υπάρχει είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης. Είναι εχθρός της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας.

Επίσης, έκανε και κάτι πρωτάκουστο για κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αναφέρθηκε σε πολιτικές ευθύνες ενός γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Οι γενικοί γραμματείς  είναι δημόσιοι λειτουργοί ,υψηλής τάξεως αλλά λειτουργοί. Υπάλληλοι, την πολιτική ευθύνη δεν την αναλαμβάνουν διορισμένοι υπάλληλοι αλλά εκείνοι που τους διορίζουν.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως η μόνη αξιοπρεπής διέξοδος για τον κύριο Μητσοτάκη είναι η παραίτηση του. Το δε γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στον κύριο Ανδρουλάκη δείχνει το μέγεθος της πολιτικής σαπίλας την οποία εκπέμπει το σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σαπίλα και τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης:

Σμέρος για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει»

Γιώργος Φραγγίδης στο documentonews.gr: «Υποκρισία, ψεύδη, αστείες δικαιολογίες και μικροπρέπεια»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος στο documentonews.gr: Αρχηγός όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν και είναι ο Μητσοτάκης

Μυστικά & Documento

25/09/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter