Τσοβόλας: Παράνομο το άνοιγμα της κάλπης, αντιβαίνει του Συντάγματος το ψηφοδέλτιο

Τσοβόλας: Παράνομο το άνοιγμα της κάλπης, αντιβαίνει του Συντάγματος το ψηφοδέλτιο

Παράνομο χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου το άνοιγμα της κάλπης πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πελάτη τους, ενώ επισημαίνουν ότι ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο βρίσκεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη του άρθρου 60 του Συντάγματος.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα κάνουν λόγο για παράνομες και ανεπίτρεπτες πρακτικές ως προς το άνοιγμα της κάλπης παρουσία του προέδρου της Βουλής. Ως προς το ζήτημα του ψηφοδελτίου, τονίζουν ότι ο τρόπος διαμόρφωσης του περιορίζει το δικαίωμα των βουλευτών για την έκφραση της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση, αφού το ψηφοδέλτιο προβλέπει μόνο ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ για όλα τα φερόμενα αδικήματα και όχι για κάθε ένα ξεχωριστά.

Το Δελτίο Τύπου των συνηγόρων του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης έρχεται λίγη ώρα μετά τους ψιθύρους «γαλάζιων» βουλευτών στους διαδρόμους της Βουλής περί έμμεσης περιστολής του δικαιώματος της ψήφου κατά συνείδηση, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν συμφωνούν με συγκεκριμένα αδικήματα που αναγράφονται στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Το δελτίου Τύπου:

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 157 του Κανονισμού της Βουλής, που εφαρμόζεται αναλογικά και κατά την συζήτησης και κατά την ψηφοφορία της πρότασης των 30 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «Αμέσως μετά την λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της Επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οπαία ζητείται η άσκηση δίωξης».

Σήμερα όμως κατά την ψηφοφορία της ανωτέρω πρότασης των Βουλευτών της ΝΔ το ψηφοδέλτιο που διαμοιραζόταν στους Βουλευτές δεν παρείχε δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά καταγγελλόμενες πράξεις ή παραλείψεις που δήθεν τέλεσε ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και για την οποία εζητείτο παραπομπή του στην Ειδική Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.

Αντιθέτως περιείχε το ψηφοδέλτιο, όλως παρανόμως, την ένδειξη ΝΑΙ, ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ για όλα, συλλήβδην, τα αδικήματα και έτσι σε αντίθεση με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι Βουλευτές δεν είχαν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση για κάθε πράξη ή παράλειψη ξεχωριστά.

Επίσης συνέβησαν κατά την ψηφοφορία και άλλα τελείως παράνομα και ανεπίτρεπτα πράγματα υπό το βλέμμα όσων παρακολουθούσαν την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή (άνοιγμα κάλπης, ψήφιση Βουλευτή για δεύτερη φορά κλπ).

Όλα τα ανωτέρω γενόμενα στην Ολομέλεια της Βουλής είναι παράνομα και προκλητικά. Δυναμιτίζουν τους θεσμούς και αποκαλύπτουν ότι η δίωξη είναι σαφώς πολιτική.

Το ψηφοδέλτιο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter