Τυφώνας Ίαν: Έφτασε στη Νότια Καρολίνα μετά το σαρωτικό πέρασμα από τη Φλόριντα

Την εμφάνισή του στη Νότια Καρολίνα ο τυφώνας Ίαν, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Φλόριντα, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με τη μέγιστη ταχύτητα ανέμων να φτάνει στα 140 χλμ την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Φλόριντα ο Ίαν έφτασε με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 240 χλμ την ώρα, πλημμυρίζοντας εκατοντάδες σπίτια και αφήνοντας σχεδόν 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Ίαν στη Φλόριντα, με τις αρχές να αναμένουν πως θα εντοπιστούν κι άλλα θύματα, καθώς πολλοί ακόμα παραμένουν αγνοούμενοι. Μεταξύ των νεκρών ήταν μια 80χρονη γυναίκα και ένας 94χρονος που βασιζόταν σε μηχανές οξυγόνου, οι οποίος σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω διακοπής ρεύματος.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις δήλωσε την Παρασκευή ότι τα συνεργεία διάσωσης μετέβησαν από πόρτα σε πόρτα σε περισσότερα από 3.000 σπίτια στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κούβα μετά τον πέρασμα του Ίαν από εκεί, την περασμένη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίαν – Εικόνες καταστροφής (Photos)

Φλόριντα: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές στη από τον τυφώνα Ίαν

Σαρώνει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίαν – Καταστροφικές πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση