Τζανάκης: Η πανδημία είναι εδώ, δεν αποκλείω να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα»

Τζανάκης: Η πανδημία είναι εδώ, δεν αποκλείω να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα»

Ο κορονοϊός όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει αλλά τα νούμερα του ΕΟΔΥ μαρτυρούν μια νέα έξαρση της πανδημίας με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη να προειδοποιεί πως τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και πάλι τα 35.000.

«Η πανδημία είναι εδώ. Ζούμε στον αστερισμό της Όμικρον 2», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, η υποπαραλλαγή αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών, ενώ αναμένεται να εκτοπίσει την Όμικρον.

«Δεν είναι ικανή να προκαλέσει νέο κύμα, αντίστοιχο της Όμικρον» εξήγησε, σημειώνοντας όμως ότι είναι ικανή να παρατείνει το υφιστάμενο κύμα. «Δεν αποκλείω να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα, αν δεν προσέξουμε» πρόσθεσε, αν και εκτίμησε ότι ο καθημερινός αριθμός των θανάτων δεν θα ανέβει.

Ο Ν. Τζανάκης διευκρίνισε ότι η Όμικρον 2 δεν φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον σε κλινικό επίπεδο, είναι όμως 50% πιο μεταδοτική. Μάλιστα προειδοποίησε ότι η Όμικρον 2 «διεισδύει στις δομές φροντίδας ευάλωτων ατόμων μέσω των εμβολιασμένων ανθρώπων του προσωπικού που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί»

Την ίδια στιγμή για αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής μίλησε και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε να υπάρξει έξαρση λόγω της κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Δημόπουλος: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής – Πιθανή μια νέα μετάλλαξη λόγω Ουκρανίας

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter