Τζανάκης: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν – Θα φτάσουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως (Video)

Τζανάκης: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν – Θα φτάσουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής πνευμονιολογίας, Νίκος Τζανάκης, για τους ανεμβολίαστους αλλά ενώ σκιαγράφησε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι: «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ημέρες με πάνω από 2 χιλιάδες κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουμε και τα 3 χιλιάδες κρούσματα».

«Η μετάλλαξη Δ’ καλπάζει.  Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν «λοκντάουν». Προσδοκούμε όμως ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας  από την πίεση» είπε επίσης.

«Δεν βλέπουμε πλέον κρούσματα σε ηλικίες άνω των 30. Τις τελευταίες μέρες μόνο βλέπουμε κάποια κρούσματα και σε 50αρηδες και 60αρηδες» ανέφερε.

«Είναι πιθανό επίσης κάποιος νέος να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, ενώ αν φέρει τον ιό στο σπίτι, όσοι οικείοι του είναι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν στον ιό και θα νοσήσουν. Τότε θα γίνει ορατή η σοβαρότητα της μετάλλαξης Δ’» ανέφερε.

Όπως εξήγησε το πρόβλημα στην εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα των 50 με 65, που είναι και οι πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή. «Εκεί θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό όπως στην Κύπρο ή στην Πορτογαλία που στην συγκεκριμένη ηλικία αγγίζει το 100%» τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter