Τζανακόπουλος: Αν θέλει ο Μητσοτάκης, ας καταθέσει πρόταση μομφής

Τζανακόπουλος: Αν θέλει ο Μητσοτάκης, ας καταθέσει πρόταση μομφής

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να φέρει τη συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή πριν την υπογραφή το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες ευελπιστώντας ότι αυτή δεν θα εγκριθεί. Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν σαφές: Τον κάλεσε να καταθέσει πρόταση μομφής

Η απάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στις κάμερες «Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», απλά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αποδεικνύοντας αφενός ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη δεν πατάει σε στέρεα Συνταγματική βάση αφετέρου το ρήγμα με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, ειδικά σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με το γειτονικό κράτος, είναι εδώ και είναι κάτι παραπάνω από ενεργό.

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη, πέρα από το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι η συμφωνία δεν θα περάσει αφού εντός του ΚΙΝΑΛ υπάρχει ικανός αριθμός βουλευτών που έχει ταχθεί υπέρ μιας συμφωνίας, έχει και ένα ακόμη πρόβλημα. Η συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση προϋποθέτει την έγκρισή της πρώτα από τη Βουλή της πΓΔΜ, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και μετά την έγκρισή της από την Ελληνική Βουλή. Με την κίνηση του κ. Μητσοτάκη και σε περίπτωση θετικής ψήφου η Αθήνα θα έδινε την έγκρισή της στη συμφωνία πριν γίνουν οι όποιες συνταγματικές αλλαγές. Αυτό από μόνο του είναι μια πολιτική γκάφα του κ. Μητσοτάκη.

Το τι θα πράξει τις επόμενες ώρες ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει ο ίδιος. Η Κυβέρνηση πάντως διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου πριν από λίγο στην ΕΡΤ τον κάλεσε να καταθέσει πρόταση μομφής. Αυτό σημαίνει ότι αν αυτή κατατεθεί σήμερα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter