Τζανακόπουλος: Δεν θα βάλουμε τη Βουλή να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Δεν θα βάλουμε τη Βουλή να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη

Ανοιχτή άφησε την ημερομηνία εξόδου στις αγορές ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι η σχετική φημολογία «δεν προκλήθηκε από την Κυβέρνηση» ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» το αίτημά του για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τον Π. Καμμένο και την υπόθεση του Noor1 . 

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, δήλωσε πως «Όταν η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη έξοδο στις αγορές, θα κάνει το βήμα».

«Κριτήριό μας για να κάνουμε την κίνηση είναι η βέλτιστη διαχείριση του δημόσιου χρέους και η προετοιμασία του εδάφους ώστε τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε πετύχει την οριστική έξοδο στις αγορές», πρόσθεσε.

Με τον όρο «βέλτιστη διαχείριση» ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρεται κυρίως στο επιτόκιο που θα πετύχει η Κυβέρνηση (αφού αυτό θα επιφέρει και το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την οικονομία ρίχνοντας νερό στον στόχο της οριστικής εξόδου από την επιτροπεία) με δεδομένο ότι ο πήχης σήμερα βρίσκεται στο 4,95% επιτόκιο που είχε πετύχει τον Μάρτιο του 2014 η τότε Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αν και είναι δεδομένο ότι η αναχρηματοδότηση εκείνου του πενταετούς ομολόγου θα γίνει το επόμενο διάστημα με χαμηλότερο επιτόκιο, το πόσο χαμηλότερο είναι κρίσιμος παράγοντας τόσο για την οικονομία όσο κυρίως για την επικράτηση στο πεδίο των εντυπώσεων.

Στο θέμα της δικαστικής εξέλιξης γύρω από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέγοντας πως «η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι θεωρεί ορθό, δεν μπορώ να κάνω κανένα σχολιασμό»), σημειώνοντας όμως πως πρόκειται για νομικό και όχι πραγματικό ζήτημα.

Τέλος, ερωτηθείς για την αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την τηλεφωνική επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο για την υπόθεση Noor 1, Γιαννουσάκη ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιλέγει τακτική διαρκών αντιπερισπασμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Εμείς δεν θα παίξουμε στο τερέν που επιλέγει η ΝΔ. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πραγματικής διαφθοράς και δεν θα βάλουμε το Κοινοβούλιο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter