Τζανακόπουλος για Εξεταστική: «Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη για να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα»

Τζανακόπουλος για Εξεταστική: «Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη για να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα»

Αμέσως μετά την ταραχώδη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές πως ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να εκβιάζει και να ελέγχει το πολιτικό σύστημα.

«Δεν έχουν διάθεση να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτή η στάση είναι στάση ομολογίας της ευθύνης του κ. Μητσοτακη, ο οποίος τελικά δεν παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη για λόγους εθνικής ασφαλείας, αλλά για να εκβιάζει και να ελέγχει ασφυκτικά το πολιτικό σύστημα, το λέω με το όνομα μου…».

Δείτε επίσης: Τραγέλαφος: Πρώτοι μάρτυρες οι Δραβίλλας – Ρουμπάτης στην Εξεταστική για τις υποκλοπές Μητσοτάκη

Επιπλέον, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή τόνισε πως δεν πρόκειται μόνο για ευτελισμό της διαδικασίας και του Κοινοβουλίου, αλλά και των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ. «Ο Δημητριάδης καθαιρέθηκε για αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν τον καλούν ως μάρτυρα» επισήμανε για να καταδείξει την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στην Εξεταστική.

Ούτε απέκλεισε, ούτε επιβεβαίωσε αν υπάρχει πρόθεση μόνιμης αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή, εξηγώντας πως η ΝΔ δεν παρουσίασε κάποιο σκεπτικό κατά την απόρριψη των μαρτύρων που ζήτησε η αντιπολίτευσης, αφού η απάντηση των μελών της ΝΔ ήταν: «Αυτή είναι η πλειοψηφούσα άποψη».

«Βαδίζουμε δρόμους ολοκληρωτισμού…»

Εν συνεχεία, ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τα σχετικά δημοσιεύματα για να υπογραμμίσει πως «κατέστρεψαν και διέλυσαν» τον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ενώ διαπίστωσε πως αυτά που συμβαίνουν «είναι εκτός πραγματικότητας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Βαδίζουμε δρόμους ολοκληρωτισμού» έκρινε και υπογράμμισε πως κανένας συνταγματολόγους -ακόμα και αυτοί που δεν θέλουν να «πέσει» η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη- δεν έχει υποστηρίξει τη δυνατότητα επίκλησης του απορρήτου. «Έχουν κονιορτοποιήσει τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter