Τζανακόπουλος για την προκλητική δήλωση Βλάχου: «Το φάντασμα του Κόλλια επέστρεψε…»

Τζανακόπουλος για την προκλητική δήλωση Βλάχου: «Το φάντασμα του Κόλλια επέστρεψε…»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη σοκαριστική δήλωση της αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε πως ήταν σαν να επέστρεψε το… φάντασμα του δοτού πρωθυπουργού της Χούντας, Κωνσταντίνου Κόλλια, ενώ ο Νίκος Βούτσης περιέγραψε πως με όσα άκουσε, θυμήθηκε πως στην αίθουσα της Γερουσίας -στην οποία συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αυταρχισμό, χυδαιότητα και θλιβερή παράσταση. «Η Β. Βλάχου επέμεινε ότι η κρίση της είναι ανέλεγκτη, ενώ δήλωσε επί λέξει: “Θα παρακολουθούσα μόνο με την υπογραφή μου και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα”» αφηγήθηκε, χαρακτηρίζοντας «άγρια» τη δήλωση της εισαγγελέως.

«Εμείς μείναμε άναυδοι» είπε και πρόσθεσε πως ενώ ζητήθηκε από την εισαγγελέα να ανακαλέσει, εκείνη επέμεινε! Επ΄ αυτού, ο Ν. Βούτσης τόνισε πως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη διαδικασία, κάλυψε πλήρως τη Β. Βλάχου, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από την εισαγγελέα της ΕΥΠ για «όσα υπέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών», με τους βουλευτές της ΝΔ να ζητούν κι εκείνοι συγγνώμη με τη σειρά τους.

Μάλιστα, ο Γ. Γεραπετρίτης φέρεται να εγκάλεσε κιόλας του βουλευτές της αντιπολίτευσης διότι κάνουν «κατάχρηση του δικαιώματός τους» με το να ζητούν συνεχώς τη σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής για να διερευνήσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Επιπλέον, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Γεραπετρίτης και η κ. Βλάχου αποχώρησαν αγκαλιά από την αίθουσα της Γερουσίας, ενώ ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης, φέρεται να ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για τη «φιλοξενία». Μάλλον, θα εννοούσε τη φιλοξενία των πρακτόρων της ΕΥΠ που βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο όσο διαρκούσε η ακρόαση του διοικητή τους.

«Θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής»

Αμέσως μετά, ο κ. Τζανακόπουλος προχώρησε στην εξής δήλωση από το περιστύλιο της Βουλής:

«Ζήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος στα ίδια του τα θεμέλια. Η ίδια η εισαγγελέας που έχει την αρμοδιότητα δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη Δημοκρατία, στο πολίτευμα, στο Κοινοβούλιο, τους θεσμούς, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

»Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να ανακαλέσει επέμεινε στη δήλωση αυτή ενώ ο κ. Γεραπετρίτης αντί να αποδοκιμάσει, την κάλυψε απολύτως ζητώντας της και συγγνώμη, αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. Είναι πραγματικά κρίμα και κατάντημα αυτό το οποίο βιώνουμε καθημερινά από μια απαράδεκτη κυβέρνηση, παράνομη πια με τον τρόπο που συμπεριφέρεται κυβέρνηση. Κρίμα».

«Υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα»

Στον αντίποδα, πηγές της Κ.Ο. της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η αδιανόητη απάντηση της Βασιλικής Βλάχου ήταν μία «υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα». Ειδικότερα, ισχυρίζονται τα εξής:

«Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες.

»Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κας. Βλαχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε «μείζον» θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή.

»Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από κανάλι σε κανάλι. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα. Και ποια είναι αυτά;

»Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του Predator από την ΕΥΠ, ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλαχου είπε πως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών.

»Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε – όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε- απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε».

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter