Βαφτίζουν το κρέας… ψάρι για την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις καταγγελίες Τζανερίκου

Βαφτίζουν το κρέας… ψάρι για την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις καταγγελίες Τζανερίκου

Σε απόλυτο αδιέξοδο οδηγείται η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, μετά τις νέες καταγγελίες του Χρήστου Τζανερίκου, τις οποίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διαψεύδει, αλλά επιχειρεί να τις κρύψει πίσω από το δήθεν «δημοκρατικό ανάχωμα» που καμώνεται πως στήνει η κυβέρνηση στο κόμμα Κασιδιάρη.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Τζανερίκου: «Μου ζήτησαν να αποκλείσω το κόμμα Κασιδιάρη, υποσχόμενοι να αξιοποιηθώ σε Αρχές»

Δεν διαψεύδει αλλά και δεν δίνει λογαριασμό για τα όσα δυσώδη αποκαλύπτονται από τις νέες δηλώσεις του Χρήστου Τζανερίκου για διπλή κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης ο Γιάννης Οικονόμου, τηρώντας μία στάση απέναντι στα ερωτήματα του documentonews.gr και άλλων δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών που ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής.

Σε αρχικό ερώτημά μας για την καταγγελία του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για «παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να απαξιώσει τα καταγγελλόμενα ως «μη σοβαρά», κρυπτόμενος πίσω από κυβερνητικές κορώνες κατά εγκληματικών οργανώσεων.

«Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης. Όμως το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα. Εδώ το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με οποιοδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο» ψέλλισε στην πρώτη απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του με αυτόν τον ρόλο, εμφανίστηκε σε πλήρη αδυναμία για να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Τζανερίκου: Ο Μητσοτάκης να απαντήσει ποιος έταξε ανταλλάγματα για δικαστική απόφαση

«Διαψεύδετε ότι υπήρξε τέτοια προσέγγιση; Μιλάμε για αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου που μόλις παραιτήθηκε. Δεν νομίζω να αμφισβητείτε την σοβαρότητά του» ρωτήσαμε και επισημάναμε άμεσα, με τον ίδιο να επιμένει στις μομφές για τη σοβαρότητα του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, και να επικαλείται και να προχωράει μάλιστα σε αναφορά που μπορεί να γίνει «όπλο» στα χέρια των καταδικασμένων ναζιστών.

«Σας είπα, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει διότι εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Όλοι κρίνονται από τη στάση τους απέναντι στα θεσμικά πολιτικά αυτά ζητήματα, και πολιτικά, και από τα λόγια τους και από τις πράξεις τους» επέμεινε ο Γ. Οικονόμου, με τα ερωτήματα στη συνέχεια να πέφτουν βροχή, αφού του επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά η καταγγελία Τζανερίκου, και η αναφορά του πως «Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε, αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας το γνωρίζει».

«Τι εννοεί ο κ. Τζανερίκος εδώ; Τι είδους συνάντηση ήταν αυτή που έγινε; Και που έγινε αυτή η συνάντηση;» ερωτήθηκε εκ νέου ο Γ. Οικονόμου, με τις απαντήσεις του να είναι ενδεικτικές όχι μόνο της αδυναμίας του να δώσει εξηγήσεις, αλλά και της απολύτου απαξίωσης με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τον μέχρι χτες ανώτατο δικαστικό του Αρείου Πάγου.

«Τώρα με τι τρόπο μπορώ να σας πω τι εννοεί ο κ. Τζανερίκος; Ξέρω ‘γω. Που να ξέρω τι εννοεί; Εγώ είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος και σας απάντησα νομίζω πάρα πολύ καθαρά. Που να ξέρω τι εννοεί;» αναρωτήθηκε σαν να μη μιλάει για έναν ανώτατο δικαστικό μακράς διαδρομής, και επανέλαβε τα ίδια.

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι εστιάζουν όχι στη μεγάλη εικόνα αλλά σε άλλα πράγματα, είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατέψουμε τη Δημοκρατία από το οποιοδήποτε τέχνασμα θέλουν να εφεύρουν εγκληματικές οργανώσεις, συμμετέχοντες σε εγκληματικές οργανώσεις και μαχαιροβγάλτες για να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει κανένα παζάρι να γίνει, δεν υπάρχει συζήτηση σε αυτό. Τελεία και παύλα» κατέληξε, χωρίς όμως να σταματήσει τη ροή των ερωτημάτων.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου λίγες μέρες πριν την παραίτηση: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ή φιλική συνάντηση;

«Εδώ μιλάμε για τον κ. Τζανερίκο όμως, που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Α1 τμήματος, και εδώ πέρα μας λέει ο άνθρωπος ότι υπάρχει μία συνάντηση. Αυτή τη συνάντηση την επιβεβαιώνετε. Πως έγινε η συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Τζανερίκο, έναν αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου;» κλήθηκε εκ νέου να απαντήσει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το… έχει ήδη κάνει!

«Δεν έχω απαντήσει; Σας έχω πει ότι η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου στη νομοθέτηση που σκεφτόταν να φέρει, είχε μία διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό είναι απολύτως θεμιτό και θεσμικά επιβεβλημένο. Από την ώρα που φέρνεις μία διάταξη η οποία αφορά και σε δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου, οφείλεις να έχεις τη γνώμη και την άποψη του ανώτατου δικαστηρίου. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα; Καμία», επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ομολογώντας την παρέμβαση και παρουσιάζοντάς την ως κάτι κανονικό.

Και πάλι όμως τα ερωτήματα επέμειναν, προκαλώντας μάλιστα και εκνευρισμό στον Γ. Οικονόμου. «Άρα διαψεύδετε έτσι; Ότι υπάρχει αυτή η διαβούλευση, αυτή η συζήτηση, η συναλλαγή, αυτό το είδος συναλλαγής; Και το διαψεύδει και ο κ. Γεραπετρίτης; Αυτό μου λέτε τώρα;» τον ρώτησε συνάδελφος εκ νέου, με την απάντησή του να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω.

«Λέω για δέκατη φορά σε εσάς και καμιά άλλη φορά τα έχω πει και σε άλλους. Η κυβέρνηση είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Διαβούλευση η οποία είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου τα οποία επηρέαζε η ρύθμιση που φέρναμε στη Βουλή. Θεσμικά επιβεβλημένο ήταν να γίνει αυτό. Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα οτιδήποτε άλλα, ούτε έγιναν, ούτε θα μπορούσαν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο και τελείως έξω από τη λογική μας. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση στην πολιτική μας επιλογή να αφήσουμε εκτός εκλογικής διαδικασίας εγκληματικές οργανώσεις. Σε όσους πέρναγε από το μυαλό τους ότι αυτό μπορεί να είναι, δεν ξέρω τι μπορεί να ονειρευόντουσαν. Αλλά για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο, δεν υπήρχε αντικείμενο κανενός είδους παζαριού. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, είμαστε απολύτως σαφείς στην κατεύθυνσή μας, θεσμικά λειτουργούμε, και σεβόμαστε απολύτως τη διάκριση των εξουσιών. Απολύτως. Αντιληπτό;» αναρωτήθηκε με φορτισμένο ύφος στο τέλος της αναφοράς του, με τον δημοσιογράφο να αναφωνεί «όχι», χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Πρόβλημα. Πάμε παρακάτω» του απάντησε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας αναπάντητο μάλιστα και το τελευταίο του ερώτημα.

«Με συγχωρείτε, έτσι; Γιατί εδώ μας λέτε ότι είχε συνάντηση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και δεν μιλάμε για τον αντιπρόεδρο. Εγώ σας ρώτησα συγκεκριμένα για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Και δεύτερον, που έγινε η συνάντηση που ήταν «θεσμικώς επιβαλλόμενη»; Γιατί ο κ. Τσίπρας εχτές είπε ότι έγινε σε ένα καφενείο» κλήθηκε εκ νέου σε εξηγήσεις ο Γ. Οικονόμου.

«Σας απάντησα» επέμεινε και πέρασε σε επόμενη ερώτηση, αφήνοντας κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Δικαιοσύνης εκτεθειμένα στις καταγγελίες Τζανερίκου, και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ακόμα περισσότερο απέναντι στους καταδικασμένους ναζιστές που βρίσκονται στη φυλακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter