Βαρβιτσιώτης εναντίον εφοπλιστών: Πολύ λίγο, πολύ αργά

Βαρβιτσιώτης εναντίον εφοπλιστών: Πολύ λίγο, πολύ αργά
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

Η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας έπρεπε να γίνει το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου όταν βγήκε το βίντεο που αποδείκνυε ότι ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη ήταν δολοφονία και όχι τραγική ατυχία, όπως προσπάθησαν να το «πουλήσουν» αρχικά πηγές από τον Πειραιά στα ΜΜΕ.

Αντί για αυτό, την επόμενη μέρα ο κ. Βαρβιτσιώτης βγήκε σε δύο διαφορετικά ΜΜΕ με πανομοιότυπες δηλώσεις απανθρωπιάς όπου έλεγε ότι «ένας άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Οπως ήταν φυσικό ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε ότι καλύπτει δολοφόνους. Πέρασαν έξι μέρες και τελικά παραιτήθηκε. Αυτές τις έξι μέρες, μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης περίμενε να «ξεφουσκώσει» το γεγονός, αλλά τώρα, πιεσμένος από τις δικές του ευθύνες για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, χρειάζεται να δείξει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη. Αλλων, βέβαια.

Η ευθύνη του κ. Βαρβιτσιώτη δεν τελειώνει στις δηλώσεις. Είναι και πολιτικός προϊστάμενος του Λιμενικού που ήταν ανύπαρκτο την ώρα της δολοφονίας και επέτρεψε στο Blue Star Horizon να φύγει από το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο γύρισε πίσω με εντολή εισαγγελέα.

«Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει», έγραψε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην επιστολή παραίτησης.

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και ως μήνυμα προς την εταιρεία. Λέει «δεν ξέπλυνα τις ευθύνες» ενώ αυτό ακριβώς είχε κάνει, όπως φαίνεται από τις αρχικές δηλώσεις του που κατακρίθηκαν έντονα. Μετά «καρφώνει» την εταιρεία πως αρνείται να αναλάβει ευθύνες. Τι έκανε ο ίδιος αυτές τις έξι μέρες για να καταλογίσει αυτές τις ευθύνες στην εταιρεία δεν το λέει.

Προσπαθεί να φύγει ως θύμα «συμφερόντων» ενώ είναι ο ίδιος θύτης, επειδή ο ίδιος επέτρεψε στους εφοπλιστές να αυθαιρετούν. Ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας στο λιμάνι, π.χ. να μη φεύγουν τα πλοία με ανοικτό καταπέλτη, δεν επέβαλε.

Η σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εφοπλιστές ήταν πάντα σχέσεις υποτέλειας, με αποκορύφωση τον πρώην υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη που άκουσε τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη να λέει ότι «έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό» και δεν τόλμησε καν να το σχολιάσει.

Τώρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μπορεί να πάει να ξεκουραστεί σε ένα από τα 122 ακίνητα του. Δεν θα λείψει από τη ναυτιλία.

Διαβάστε επίσης: Η βάρβαρη αθλιότητα της εξουσίας και οι αυτόκλητοι συνήγοροι φονιάδων

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Βίντεο σοκ: Εσπρωξαν ανδρα από πλοίο και πνίγηκε στον Πειραιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter