Βασίλης Μάγγος: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

Βασίλης Μάγγος: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος εντοπίστηκε στο δωμάτιό του χωρίς τις αισθήσεις του, στις 13 Ιουλίου του 2020. Ο 26χρονος άφησε την τελευταία του πνοή έναν μήνα μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό και βασανισμό του από άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

Ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, με μια συγκινητική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε για αυτή τη «μαύρη επέτειο».

13 Ιουλίου 2020

“Τα παλληκάρια δεν πεθαίνουν στο κρεββάτι,

μήτε γερνούν, δεν έχουν τόση υπομονή,

μα απ΄τη ζωή μας άξαφνα, παράκαιρα φευγάτοι,

γίνονται θύμηση βαθιά που μας πονεί…”

Γιώργος Γκοτζιούλας

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Μάγγος: Η υπόθεση του Βασίλη πρέπει να κριθεί συνολικά – Να μην κλείσει σε χαμηλό ποινικό επίπεδο

Ο Βασίλης Μάγγος είχε ξυλοκοπηθεί ανηλεώς από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και βασανίστηκε σαδιστικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Νοσηλεύτηκε τέσσερις ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με κατάγματα στα πλευρά και θλάση στο συκώτι. Όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια κ βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής(ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια).»

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του.

«Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου».

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Μάγγος μας οδηγεί στο μονοπάτι «Βασίλειος Μάγγος» (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter