Βατερλό Ολυμπιακού στη Γερμανία και συντριβή από τη Φράιμπουργκ με 5-0

Βατερλό Ολυμπιακού στη Γερμανία και συντριβή από τη Φράιμπουργκ με 5-0
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήγε για μαλλί στη Γερμανία προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο του Europa League στους «32» της διοργάνωσης αλλά βγήκε κουρεμένος και μάλιστα… γουλί! Η Φράιμπουργκ τον συνέτριψε με 5-0 στην 5η αγωνιστική των ομίλων και τον άφησε στη 3η θέση να διεκδικήσει την πρόκριση στο Conference League κόντρα την Μπάτσκα Τόπολα την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη».

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς, θυμήθηκε τον κακό εαυτό του στην Ευρώπη. Με ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία, με ανύπαρκτη μεσαία γραμμή, με τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα σε όλες τις γραμμές του, συνετρίβη φυσιολογικά από την Φράιμπουργκ.

Ο Αυστριακός φορ Γκρέγκοριτς που δεν είχε σκοράρει φέτος σε Γερμανία και Ευρώπη, πέτυχε χατ τρικ στα πρώτα 36 λεπτά (3’, 8’, 36’) με τρία γκολ καρμπόν από το κέντρο της άμυνας, ανάμεσα σε Ρέτσο και Ντόη! Το 4ο γκολ του Σιλντιγιά στο 42’, ήρθε να σφραγίσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων που έκαναν ο,τι ήθελαν και όπως ήθελαν την αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ, την ίδια ώρα που οι 2.500 φίλοι των «ερυθρολεύκων» αποδοκίμαζαν τους παίκτες. Κι επειδή όλα πήγαν στραβά στον Ολυμπιακό, στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους (47’) τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Ποντένσε από πάτημα του Σιλντιγιά και αποχώρησε σφαδάζοντας με φορείο.

Η Φράιμπουργκ πάτησε «φρένο» και διαχειρίστηκε το σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός χωρίς ψυχολογία δεν μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό, πέρα από μια μικροευκαιρία με τον Ελ Κααμπί στο 68’. Ετσι, φυσιολογικά ήρθε το 5ο γκολ από τον Ντοάν στο 77’ μετά από ένα ακόμη λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Η μοναδική καλή φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 82’ όταν το πλασέ του Μασούρα έδιωξε ο Ατουμπόλου.

Ο Βόσνιος ρέφερι Ιρφάν Πέλιτο «κιτρίνισε» τους Εσε, Ρέτσο.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπόλου, Σιλντιγιά, Γκίντερ, Λίενχαρτ (66’ Αντάμου), Ντοάν, Έγκσταϊν, Χέφλερ (78’ Σαλάι), Μοκενγκό, Χέλερ (66’ Γκούλντε), Γκρίφο (78’Βάισχάουπτ), Γκρέγκοριτς (66’ Ρελ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84’ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (84’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Ποντένσε (49’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί).

*Στο άλλο ματς του ομίλου στη Σερβία, η Γουέστ Χαμ νίκησε την Μπάτσκα Τόπολα 1-0 με γκολ του Σούτσεκ στο 89’.

*Η βαθμολογία (5 αγώνες):

1.Γουέστ Χαμ…………….8-4…..12

2.Φράιμπουργκ……….17-5…..12

3.Ολυμπιακός……………6-12…..4

4.Μπάτσκα Τόπολα……4-14…..1

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter