Βέλγιο: Η μπύρα Duvel έπεσε θύμα… κυβερνοεπίθεσης – Εκτός λειτουργίας 4 εργοστάσια

Βέλγιο: Η μπύρα Duvel έπεσε θύμα… κυβερνοεπίθεσης – Εκτός λειτουργίας 4 εργοστάσια
AP Photo/Matt Rourke

Θύμα κυβερνοεπίθεσης με ransomware έπεσε η βελγική… ζυθοποιία που παράγει την μπύρα Duvel, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει προσωρινά και τις πέντε μονάδες παραγωγής της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, από τις πέντε μονάδες κατάφερε να επαναφέρει σε λειτουργία μόνο την μια.

Όπως ανέφερε η εταιρεία: «Τα ενσωματωμένα συστήματα διοίκησης και οι συναγερμοί στο σύστημα πληροφορικής λειτούργησαν καλά, οπότε το τμήμα πληροφορικής μας ενημερώθηκε αμέσως για την επίθεση. Οι διακομιστές τέθηκαν αμέσως εκτός λειτουργίας, γεγονός που οδήγησε επίσης στη διακοπή της παραγωγής στις τέσσερις βελγικές εγκαταστάσεις παραγωγής και στην εγκατάσταση παραγωγής στο Κάνσας Σίτι».

Η Duvel, η οποία παράγει επίσης μπύρες όπως οι Chouffe, Vedett και Liefmans, ιδρύθηκε το 1871 και είχε έσοδα 583 εκατ. ευρώ (497 εκατ. λίρες) το 2022, με την παραγωγή της τότε να φτάνει περίπου 230 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

Η Duvel ανέφερε ότι μόνο το εργοστάσιο, στο Puurs-Sint-Amands στο Βέλγιο, έχει πλέον επανέλθει σε λειτουργία και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η προμήθεια των προϊόντων της θα επηρεαστεί από το περιστατικό αυτό.

Σημειώνεται ότι η επίθεση ransomware σημαίνει ότι οι χάκερς που την πραγματοποιούν απειλούν να κλειδώσουν ή να διαρρεύσουν αρχεία εκτός αν πληρωθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο εξέδωσε έκθεση για τα «UFO» της δεκαετίας του 1960

Βρετανία: Πέθανε 11χρονος μετά από νέο challenge στοTikTok – Τι είναι τo «chroming»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter