«Βέλη» Κακλαμάνη κατά Κεραμέως για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

«Βέλη» Κακλαμάνη κατά Κεραμέως για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

Τις έντονες διαφωνίες του εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, για το νόμο-πλαίσιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια που τέθηκε σε διαβούλευση, ειδικά σε ότι αφορά τις αλλαγές για την εκλογή πρυτανικών αρχών, αφήνοντας μεταξύ άλλων σαφείς αιχμές αναφορικά με την σχέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό» ανέφερε συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά».

«Επί της αρχής το στηρίζω αλλά υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια» δήλωσε επίσης ο κ. Κακλαμάνης.

Διαβάστε επίσης: Τζούφη: Ο νόμος-πλαίσιο Κεραμέως μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις

Τόνισε ακόμη ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και επικαλέστηκε την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ λέγοντας «ότι έβγαλε μια ανακοίνωση πάρα πολύ σκληρή, που ήταν ομόφωνη».

Η διαφοροποίηση Κακλαμάνη έρχεται στο φόντο του κρεσέντου αστυνομικής βίας κατά φοιτητών στο ΑΠΘ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητή, αλλά και λίγες ημέρες μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο περί «μεγάλης ιδεολογικής μάχης» με αντικείμενο τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

«Μεγάλη ιδεολογική μάχη» επάνω στα πανεπιστήμια ομολογεί ο Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter