Βερύκιος στο Ειδικό Δικαστήριο: O Παππάς στοχοποιήθηκε από τους καναλάρχες λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Βερύκιος στο Ειδικό Δικαστήριο: O Παππάς στοχοποιήθηκε από τους καναλάρχες λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο δημοσιογράφος Δημος Βερύκιος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απέδειξε με όσα είπε την κυβερνητική μεθόδευση που έχει στηθεί σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Ο Δήμος Βερύκιος στην κατάθεση έκανε λόγο για «στοχοποίηση», όπως χαρακτηριστικά είπε, του Ν. Παππά από τους καναλάρχες λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο ίδιος άλλωστε την περίοδο εκείνη ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στον οποίο ανήκε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

«Στη στρατηγική μας να ρίξουμε τον διαγωνισμό, έπρεπε -για να εικονοποιήσουμε την οργή- να στοχοποιήσουμε τον Παππά» τόνισε ο Δήμος Βερύκιος και συμπλήρωσε:

«Οι καναλάρχες συναντώνται, μιλάνε, έχουν κοινή στρατηγική κάποιες φορές. Ο Ν. Παππάς τιμωρήθηκε από τους έχοντες τη δύναμη και την εξουσία των μίντια».

Κατά την κατάθεσή του ο Βερύκιος ουσιαστικά τίναξε στον άερα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του Νίκου Παππά.

Πιο αναλυτικά στην κατάθεσή του ο Δήμος Βερύκιος υποστήριξε ότι δεν είδε ποτέ τον Παππά να επισκέπτεται τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha που ανήκε τότε στον επιχειρηματία Κοντομηνά.

«Δεν είδα ποτέ τον Παππά στον Alpha. Δεν είχε μιλήσει ο Κοντομηνάς μαζί του» υπογράμμισε ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος σημείωσε ότι ο τότε ιδιοκτήτης του Alpha «μισούσε τον Παππά λόγω του διαγωνισμού για τηλεοπτικές άδειες» και ότι «τον είχε κάνει εχθρό».

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Βερύκιος ήταν ξεκάθαρος σχετικά με οποιαδήποτε εμπλοκή Παππά.

«Δεν έχω ούτε ένα στοιχείο κατά του Ν. Παππά για να του τη “ρίξετε”» ανέφερε.

Όπως υποστήριξε ο γνωστός δημοσιογράφος  «το ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα κλείστηκε μετά από επικοινωνία των δύο» ενώ ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ήταν αυτός που «τηλεφώνησε πρώτος».

Σύμφωνα με το Βερύκιο, ο Κοντομηνάς του είπε μετά το ραντεβού ότι «ο Καλογρίτσας δεν είναι “δικός” τους» εννοώντας την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο  Γιώργος Μπασιάς, συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, παρά τις αναφορές του, κατέθεσε πως δεν έχει και τελικά δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για τη δήθεν εμπλοκή του Ν. Παππά στη συνεργασία Χούρι – Καλογρίτσα.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πως αναφέρεται σε «ρόλο Παππά», ο ίδιος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό, ενώ κατά τις ερωτήσεις της εισαγγελέως λιποθύμησε.

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά Γ. Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακόπουλος ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Ακόμα δύο μάρτυρες, ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Δ. Κοντομηνά, κ. Δήμος Βερύκιος και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τοξότης Α.Ε., κ. Γιώργος Μπασιάς, δεν είδαν και δεν άκουσαν τον Νίκο Παππά στην προσπάθεια τού κ. Χρήστου Καλογρίτσα να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια και να αποκτήσει κανάλι».

«Μια ακόμα συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Μόνο νέο στοιχείο η στοχοποίηση του Ν. Παππά από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, εκτός από τους πολιτικούς του αντιπάλους» τόνισαν ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλακτικός για Παππά εκπρόσωπος της λιβανέζικης CCC

Βερύκιος στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν έχω ούτε ένα στοιχείο κατά του Παππά – Τον μισούσε ο Κοντομηνάς λόγω του διαγωνισμού

Τόμπρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Δε γνωρίζω για παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά στις τηλεοπτικές άδειες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter