«Βήμα πίσω» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία – Τι υποστηρίζει το υπουργείο

«Βήμα πίσω» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία – Τι υποστηρίζει το υπουργείο

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να εξετάζει το προσωρινό «πάγωμα» των περιπολιών των δυνάμεων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κατακραυγή και οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής στο ΑΠΘ, φαίνεται ότι αναγκάζουν την κυβέρνηση να πραγματοποιεί ένα βήμα πίσω στην υπόθεση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξετάζει να σταματήσει τις περιπολίες των ΟΠΠΙ, δίχως ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν έχει υπάρξει απόφαση για ολική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα ΑΕΙ.

Το documentonews.gr είχε επισημάνει από τον περασμένο Ιούνιο το γεγονός πως η είσοδος της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο μεταξύ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η αστυνομία δε θα μπει ούτε τον Ιούνιο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter