Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στους φοιτητές – «Γνωστοί-άγνωστοι» έδρασαν μαζί με τα ΜΑΤ (Video)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στους φοιτητές – «Γνωστοί-άγνωστοι» έδρασαν μαζί με τα ΜΑΤ (Video)

Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία ενάντια στους φοιτητές στο ΑΠΘ, αποτυπώνεται στα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, τα ΜΑΤ έριξαν βομβίδες κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να χάσει προσωρινά μέρος της ακοής του και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, από όπου και πήρε εξιτήριο.

Συγκεκριμένα, βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα δείχνει τη στιγμή που τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, ρίχνοντας σε ευθεία βολή χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Την ίδια ώρα και λίγο μετά την παρουσίαση του νέου νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ, από την Νίκη Κεραμέως, όπου ουσιαστικά θα καταργήσει τις φοιτητικές παρατάξεις, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης «έκαναν παρέλαση» οι «γνωστοί-άγνωστοι» των ελληνικών πανεπιστημίων.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media καταγράφουν δεκάδες μασκοφόρους με σακίδια, να κινούνται μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στους χώρους του πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης: Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου:

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβολές και ζάλη. Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την  οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα , αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter