Βλαντίμιρ Πούτιν: Στρατός ή Λευκορωσία η λύση για τους μισθοφόρους της Wagner

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στρατός ή Λευκορωσία η λύση για τους μισθοφόρους της Wagner

«Oι ενορχηστρωτές της εξέγερσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της ανταρσίας των μισθοφόρων της στρατιωτικής εταιρίας Wagner και κάνοντας την ίδια στιγμή λόγο για «εγκληματική δραστηριότητα που αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση της Ρωσίας».

«Η ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι κάθε εκβιασμός και προσπάθεια εσωτερικής ανταρσίας θα καταλήγουν σε αποτυχία. Στο πιθανότατα μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πούτιν δήλωσε πως «οι περισσότεροι από τους μαχητές και διοικητές της Wagner είναι πατριώτες». «Η πλειονότητα των διοικητών και των μαχητών του Wagner είναι πατριώτες. Χρησιμοποιήθηκαν κρυφά εναντίον των συμπολεμιστών τους», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Υπόσχομαι στους μαχητές της Wagner που επιθυμούν να πάνε στην Λευκορωσία, ότι θα τηρήσω την υπόσχεση μου», συνέχισε. «Οι μισθοφόροι μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο» με το υπουργείο Άμυνας, ή απλώς να επιστρέψουν στις οικογένειές τους» συμπλήρωσε ο ίδιος δίχως να κάνει ουδεμία αναφορά στον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανάρτησε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτώνστο οποίο υποστηρίζει ότι ο σκοπός της προέλασης των δυνάμεών του δεν ήταν να ανατραπεί ο ρώσος πρόεδρος, αλλά να αποφευχθεί η διάλυση της μισθοφορικής οργάνωσης.

«Η Wagner εκτελεί εργασίες σε όλο τον κόσμο. Αναμένετο να σταματήσει να υπάρχει από την 1η Ιουλίου 2023. Ολοι οι εργαζόμενοί μας αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας, μόνο το 1%-2% αποφάσισε να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό», είπε.

Πηγή: TASS, CNN

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν μετά την ανταρσία – Ούτε λέξη για τoν Πριγκόζιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter