Βοιωτία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέο μέτωπο κοντά στην περιοχή Λαζαρέικα

Βοιωτία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέο μέτωπο κοντά στην περιοχή Λαζαρέικα

Ανεξέλεγκτα μαίνονται για τέταρτο εικοσιτετράωρο τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Νέο μεγάλο τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση μέτωπο φουντώνει κάτω από το Στείρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαζαρέικα, περιοχή με ελαιώνες και πεύκα, περιοχή που ευτυχώς δεν είναι κατοικημένη, καθώς σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν μόνο μία με δύο κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι πυκνοί μαύροι καπνοί, ενώ κρίνεται αναγκαία η συνδρομή των επίγειων δυνάμεων για την αντιμετώπιση του μετώπου.

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «Η πυρκαγιά στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική».

 

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο».

«Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία για το μέτωπο στο Στείρι Βοιωτίας: Αν περάσει τον Ελικώνα θα απειληθεί ο Παρνασσός (Video)

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: Κάηκε ένα κτίριο στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά (video-φωτογραφίες)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter