Βόλεϊ: Θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Κουτουλέα

Βόλεϊ: Θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Κουτουλέα

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό βόλεϊ με την είδηση του θανάτου του πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα Βαγγέλη Κουτουλέα, ο οποίος πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στην Καλαμάτα πριν από 56 χρόνια και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα στον Μεσσηνιακού. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας, η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προπονητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε στην τότε Α1 ανδρών.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), στον Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας.

Παράλληλα με τη σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το μπιτς βόλεϊ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά ο Κουτουλέας είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κ.λπ.), με πολλές καλές παρουσίες. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνια ενω κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς.

Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με τη δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κάνει και ένα πέρασμα και από την Κύπρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter