Βολές ΠΑΣΟΚ κατά Χαρδαλιά για τους απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

Βολές ΠΑΣΟΚ κατά Χαρδαλιά για τους απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

Για «αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα» κατηγορεί η Χαριλάου Τρικούπη τον υφυπουργό Άμυνας και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με το «χρίσμα» της ΝΔ, Νίκο Χαρδαλιά, για τη δημοσιοποίηση απόρρητων χαρτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά την πυρκαγιά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ν. Αγχίαλο.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιδείξει σοβαρότητα για μείζονα ζητήματα , όπως η εθνική άμυνα, υπονοώντας ευθέως ότι το στοιχείο αυτό της λείπει, και προβάλλει ως απαράδεκτο το ότι «ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες».

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται το κυβερνητικό φιάσκο με το ΥΠΕΘΑ να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα σχέδια Μονάδων

Το μεσημέρι της Δευτέρας (30 Ιουλίου 2023) εξέδωσε ανακοίνωση για τη δημοσιοποίηση απόρρητων χαρτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία επισημαίνει τα εξής:
«Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υφυπουργός, – νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής-, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

Διαβάστε επίσης: Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter