Βολές Πέτσα κατά Βορίδη: Ένας υπουργός που διαφωνεί, αποχωρεί (Video)

Βολές Πέτσα κατά Βορίδη: Ένας υπουργός που διαφωνεί, αποχωρεί (Video)

Αρχικά στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας, προσπάθησε ανεπιτυχώς να καλύψει την κυβέρνηση στο θέμα της επιστολικής ψήφου και στον αιφνιδιασμό που επιχείρησε η κυβέρνηση για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις βουλευτικές εκλογές και μάλιστα όταν οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν καθαρίσει.

Στη συνέχεια ωστόσο ήταν απολύτως σαφής για το θέμα της διαφωνίας υπουργού πάνω στο νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων.

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν ξεκάθαρος καθώς αναφερόμενος στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, είπε πως ένα υπουργός που δεν έχει πείσει το υπουργικό συμβούλιο για την αντίθετη θέση του,  τότε εκτίμησε πως πρέπει να αποχωρήσει.

«Ένας υπουργός που διαφωνεί έχει κάθε υποχρέωση και δικαίωμα να εκφράσει τη διαφωνία του στο υπουργικού συμβούλιο, να εκθέσει τα επιχειρήματά του. Αν δεν πείσει τους άλλους συναδέλφους του υπουργούς και τον πρωθυπουργό, νομίζω μετά πρέπει να αποχωρήσει».

«Δεν μπορεί να περάσει κάτι από το υπουργικό συμβούλιο και μετά να πει κανείς ότι δεν το ψηφίζει», τόνισε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ. Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό θα το κρίνει ο πρωθυπουργός.

Ας σημειωθεί πως ο Στέλιος Πέτσας έθεσε ως κόκκινη γραμμή στις σχέσεις με την Εκκλησία πιθανές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων. Ο ίδιος δέχθηκε μια «ήπια αντιπαράθεση με την Εκκλησία» προσθέτοντας πως πέραν ενός κειμένου που θα διαβαστεί στις εκκλησίες δεν μπορεί να φανταστεί κινητοποιήσεις ή άλλου είδους ζητήματα. Κάλεσε μάλιστα την Εκκλησία σε ήπια αντιπαράθεση για να μην διχαστεί η κοινωνία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter