«Βόμβα» Πλεύρη μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Μπορεί και νωρίτερα τα μέτρα (Video)

«Βόμβα» Πλεύρη μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Μπορεί και νωρίτερα τα μέτρα (Video)

Μετά την τρομακτική και ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα που είχαν οριστεί για τις 3 Ιανουαρίου να έρθουν… νωρίτερα.

Μετά τη μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, που αποτυπώνεται και στη διασπορά του ιού και της μετάλλαξης «Όμικρον» στην κοινότητα, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε πως τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 15.000 επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν από το πρωί για ρεκόρ μολύνσεων.

Στην τοποθέτησή του στην ΕΡΤ, αναφορικά με τα νέα μέτρα που επρόκειτο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, υποστήριξε πως είναι όλα ανοιχτά για την εφαρμογή τους νωρίτερα. ‘Έτσι, είπε ότι γι’ αυτό τον λόγο η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει νωρίτερα για να εξετάσει αυτό ακριβώς το πράγμα.

Ακόμα, είπε: «Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη».

Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου

«Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», υποστήριξε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Τα μέτρα

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκε χθες ότι θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

-Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

-Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter