Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛΑΣ η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας ύστερα από χρόνια στο κέντρο της Αθήνας με την έκρηξη βόμβας χθες τα ξημερώματα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση με την ονομασία Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν το ή τα άτομα που πυροδότησαν τη βόμβα δείχνει καλή γνώση των μεθόδων των βομβιστών.

Δείτε επίσης – Έως 5 κιλά η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα έξω από το υπ. Εργασίας

Σύμφωνα με ειδικούς, η βόμβα στην Alpha Bank επί της Σταδίου – στο κτήριο γίνονται εργασίες αυτό το διάστημα-  πρόκειται για καλά μελετημένη ενέργεια με καλή τεχνογνωσία κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, κάτι που είχαμε πέντε χρόνια να δούμε. Υπήρξε μάλιστα γνώση για το πού θα κατευθυνθεί το ωστικό κύμα.

 

Όπως εκτιμούν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ, είχε τοποθετηθεί ποσότητα εκρηκτικής ύλης μεταξύ τριών και πέντε κιλών και βρέθηκαν υπολείμματα της τσάντας στην οποία βρισκόταν, η οποία δέθηκε στα κάγκελα με πλαστικό δεματικό.

Οι αρχές να εξετάζουν προσεκτικά το διαθέσιμο υλικό από τις κάμερες της περιοχής ενώ στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, έχουν μπει τα 2 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter