Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων – «Απάντηση σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα»

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων – «Απάντηση σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα»

Νέος συναγερμός στην κορεατική χερσόνησο καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBMs). «Εντοπίστηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τις 07:00 ως τις 07:11 (τοπικές ώρες· 00:00 ως τις 00:11 ώρες Ελλάδας)», σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο.

To ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυο πύραυλοι έφτασαν σε μέγιστο υψόμετρο 100 και 50 χιλιομέτρων και διένυσαν απόσταση 350-400 χλμ. προτού πέσουν εκτός ιαπωνικής ΑΟΖ. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε αεροσκάφη ή πλοία.

Προειδοποιήσεις μετά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, ως απάντηση στην εντατικοποίηση των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού. Δράσεις που έχουν ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα. Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν από το 2022 πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας τόνισε πως οι πρόσφατες επανειλημμένες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων «απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια της Ιαπωνίας, της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας», προσθέτοντας πως το Τόκιο «διαμαρτύρεται έντονα» και «καταδικάζει» τις ενέργειες αυτές.

Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ προειδοποίησε τις δυνάμεις των ΗΠΑ να σταματήσουν τα γυμνάσια κοντά στη χώρα της διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Ειρηνικός Ωκεανός θα μετατραπεί σε «πεδίο βολής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter