Βόρεια Μακεδονία: Λίγο πριν τη νίκη ο Ζάεφ – Δίχως απαρτία η συνεδρίαση – Στον αέρα η πρόταση μομφής

Βόρεια Μακεδονία: Λίγο πριν τη νίκη ο Ζάεφ – Δίχως απαρτία η συνεδρίαση – Στον αέρα η πρόταση μομφής

Η αποχώρηση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού και η «εξαφάνιση» ενός Αλβανού βουλευτή προκάλεσε την διακοπή της συνεδρίασης  του Κοινοβουλίου λόγω έλλειψη απαρτίας.

Στο χώρο του Κοινοβουλίου βρίσκεται η αντιπολίτευση με 60 βουλευτές, ενόσω πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις για την επανέναρξη ή οριστική διακοπή της διαδικασίας, χωρίς κανένας να μπορεί να εκτιμήσει τη τελική κατάληξη. Μέχρι στιγμής το VMRO και το μικρό αριστερό εθνικιστικό και αντιπολιτευόμενο κόμμα «Levica» έχουν ζητήσει διαδοχικά διάλειμμα της συνεδρίασης, το οποίο αίτημα έχει γίνει δεκτό. Όμως, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίοιυ Ταλάτ Τζαφάρι που προέρχεται από το συγκυβερνών κόμμα DUI, έχει αποχωρήσει από την αίθουσα της διαδικασίας ήδη από την έναρξή της, αφού δήλωσε ότι δεν στηρίζει την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης, δίνοντας τη θέση του στον αντιπρόεδρο της Βουλής που προέρχεται από τις τάξεις της αντιπολίτευσης.

Εντωμεταξύ, ο Αλβανός βουλευτής του κόμματος «Besa», Καστριότ Ρετζέπι, έχει γίνει η «πέτρα του σκανδάλου» αφού σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη κυβέρνηση, αποσύροντας την στήριξη τους στην πρόταση μομφής, στέλνοντας στις ελληνικές καλένδες την προσπάθεια της Αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο βουλευτής στην επίμαχη ανάρτηση του έγραψε πως αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου για να μην χάσει η χώρα τη μεγάλη ευκαιρία να λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών στην Ε.Ε. Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος και οι βουλευτές από τη μεριά τους μιλάνε είτε «νομικό πραξικόπημα», είτε για «απαγωγή» του βουλευτή και της οικογένειας του ενώ άλλοι, όπως ο βουλευτής του VMRO, Αντόνιο Μιλοσόσκι, πιστεύουν ότι βρίσκεται στη Βουλγαρία.

Διαβάστε επίσης: 

Βόρεια Μακεδονία: Ερωτηματικά για την πρόταση μομφής κατά Ζόραν Ζάεφ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter