Βουλευτής ΝΔ ζητά από την Κεραμέως προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός από τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων

Βουλευτής ΝΔ ζητά από την Κεραμέως προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός από τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων

Ενώ η υπουργός Παιδείας αποδίδει την ευθύνη των χιλιάδων κενών στις άδειες των εκπαιδευτικών, ο Ανδρέας Νικολόπουλος ζητά προσλήψεις προκειμένου να «αποφευχθούν οι κίνδυνοι» που προκαλεί ο συνωστισμός μαθητών στις σχολικές αίθουσες εξαιτίας των εκτεταμένων συγχωνεύσεων τμημάτων.

Ο βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ κατέθεσε Ερώτηση στην Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας τις «μειώσεις σχολικών τμημάτων». Όπως επισημαίνει, σχολικά τμήματα σε 4ο Γυμνάσιο Πύργου και Γυμνάσιο Καράτουλα συγκροτήθηκαν με 27 μαθητές, ενώ σχολικά τμήματα σε 3ο Γυμνάσιο Πύργου, Γυμνάσιο Πελοπίου, Γυμνάσιο Λάλα, 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, Γυμνάσιο Βάρδας, Γυμνάσιο Ζαχάρως και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου συγκροτήθηκαν με 25 μαθητές.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, απευθύνοντας στην υπουργό το εξής ερώτημα:

«Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της Ηλείας για την κάλυψη τόσο των υφισταμένων κενών στα σχολεία όσο και για την αποφυγή κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν από τον συνωστισμό των μαθητών;».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες θόρυβο είχε προκαλέσει το δημοσίευμα του documentonews.gr για την επανακατάθεση αναφοράς του έτερου βουλευτή της πλειοψηφίας, Γιώργου Καρασμάνη, προς την Ν. Κεραμέως. 

Ο κ. Καρασμάνης επανακατέθεσε στις 13 Οκτωβρίου υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, στο οποίο εκφραζόταν το αίτημα κατάργησης του «δώρου» της υπουργού στα κολέγια μέσω της εξίσωσης των πτυχίων. Σε δεύτερο χρόνο, ο «γαλάζιος» βουλευτής Πέλλης έκανε λόγο για «εκ παραδρομής επανακατάθεση της αναφοράς».

Η Ερώτηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter