Βουλγαράκης στο documentonews.gr: Κανονικά εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή – Ο ΣΥΡΙΖΑ παντού σε επαφή με την κοινωνία

Βουλγαράκης στο documentonews.gr: Κανονικά εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή – Ο ΣΥΡΙΖΑ παντού σε επαφή με την κοινωνία

Κανονικά θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικών για τις Οργανώσεις Μελών και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως τονίζει στο documentonews.gr ο νέος Συντονιστής του Οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βουλγαράκης. Επίσης, αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόθεση να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη στις 12 Μαρτίου, όπου θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος.

Θα γίνουν κανονικά οι εκλογές το Σαββατοκύριακο;

Κυριακή 10 Μαρτίου εκλογές για Συντονιστικά Οργανώσεων Μελών και για Νομαρχιακές Επιτροπές με κάλπη. To σημαντικό είναι ότι η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος άρχισε και ότι αμέσως μετά την Κυριακή θα προετοιμαστούν πολιτικές εκδηλώσεις με θεματικό χαρακτήρα και εφ’ όλης της ύλης, παντού. Στόχος είναι η εξωστρέφεια, η επαφή με την κοινωνία, και το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Το κόμμα θα βρίσκεται παντού. Σήμερά εγώ θα βρίσκομαι στη νομαρχιακή συνέλευση στη Λάρισα. Το Οργανωτικό Γραφείο θα γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Πώς θα γίνουν οι εκλογές στις Οργανώσεις στο εξωτερικό;

Στο εξωτερικό η διαδικασία θα γίνει με ηλεκτρονική μυστική ψηφοφορία.

Υπάρχει η εγγύηση ότι θα είναι αδιάβλητη;

Θα είναι αδιάβλητη η διαδικασία. Θα ακολουθηθεί η ίδια που ακολουθήθηκε και για την εκλογή προέδρου. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς λόγω της διαφοράς ώρας, μπορεί σε Οργανώσεις που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους να ξεκινήσουν οι εκλογές από το Σάββατο.

Κάποιος μπορεί να είναι υποψήφιος και στις δύο κάλπες, αλλά θα πρέπει να διαλέξει μετά μία θέση, σωστά;

Σωστά. Αν εκλεγεί και σε κάποιο Συντονιστικό Οργάνωσης και σε Νομαρχιακή, θα πρέπει να διαλέξει μία από τις δύο θέσεις…

Ποσόστωση θα υπάρχει;

Εννοείται. 50-50. Ισότιμη ποσόστωση ανδρών και γυναικών και στις Νομαρχιακές και στα Συντονιστικά.

Οι επικαιροποιημένες λίστες μελών έχουν φτάσει στις Οργανώσεις; Γράφονται νέα μέλη;

Ναι, υπάρχουν όλες οι λίστες και βεβαίως, συνεχίζονται οι εγγραφές κανονικά. Καθημερινά γράφονται νέα μέλη μέσω του iSyriza και μέσω των κατά τόπους Οργανώσεων με τις φόρμες εγγραφής.

Εκλογές για νέα Κεντρική Επιτροπή;

Εκτίμηση μου είναι για για μετά τις ευρωεκλογές.

Τις επόμενες μέρες έρχεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αποφασίστηκε πως θα δώσετε έμφαση στο θέμα. Τι θα κάνετε;

Για μας το θέμα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας είναι πολύ σημαντικό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη και κοινοβουλευτικά, αλλά θα δώσουμε τη μάχη και στον δρόμο. Θα είμαστε στο συλλαλητήριο δίπλα στους φοιτητές, τις φοιτήτριες και σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ισχύει ότι στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη όπου θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος;

Υπάρχει η σκέψη να γίνει μια μεγάλη εκδήλωση, η πρώτη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Συνέδριο. Στην ουσία θα είναι η έναρξη του προεκλογικού μας αγώνα. Αναμένεται εκεί να τεθούν οι προτεραιότητες μας και ένα σχέδιο για το πως η “Προοδευτική αντεπίθεση παντού” θα γίνει κτήμα της κοινωνίας.

Ποια θα είναι η διαδικασία για να αναδειχθούν οι ευρωβουλευτές;

Είναι ανοιχτές 40 από τις 42 θέσεις, αφού θα είναι σίγουρα υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Οι υπόλοιποι αναμένεται να τεθούν στην κρίση των μελών, ενδεχομένως και των φίλων, και μέσα από προκριματικές εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, θα προκριθούν οι υποψήφιοι και υποψήφιες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Και εκεί θα υπάρχει ποσόστωση;

Βεβαίως.

Πότε θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές;

Πρόθεση είναι να γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται, για να έχουν όλο το χρονικό περιθώριο οι υποψήφιοι να οργώσουν την Ελλάδα ανά ομάδες.

Χτες στο εκτελεστικό γραφείο μάθαμε ότι συζητήσατε εκτενώς για το έγκλημα των Τεμπών. Ποιες θα είναι οι κινήσεις σας το ερχόμενο χρονικό διάστημα;

Εμείς είχαμε ζητήσει προανακριτική, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση… Συνεχίζουμε να λέμε «όλα στο φως». Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια των συγγενών των θυμάτων για να λάμψει η αλήθεια. Για αυτό και το ζήτημα πήρε διαστάσεις στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή του ίδιου του προέδρου. Και η ίδια η κοινωνία εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα να δικαιωθούν και τα θύματα και οι συγγενείς με τη συμμετοχή τους στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια υπογραφές.

Η ΝΔ σας κατηγορεί για τυμβωρυχία για το πανό που αναρτήθηκε στην Κουμουνδούρου…

Τι γράφει το πανό και θεωρούν ότι γίνεται τυμβωρυχία; Είναι μια σαφής αναφορά στη μνήμη των ανθρώπων. Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει πει ότι δεν θα κατέβει μέχρι να λάμψει η Δικαιοσύνη. Τυμβωρυχία δεν είναι να θυμίζεις σε όλους το τραγικό αυτό περιστατικό και να αγωνίζεσαι για Δικαιοσύνη. Τυμβωρυχία είναι να προσπαθείς να αποκομίσεις από μια τραγωδία πολιτικά οφέλη όπως έκανε η ΝΔ στο Μάτι.

Ένα σχόλιο για το θέμα με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων του Εξωτερικού και τα e-mails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου…

Για εμάς είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποκαλύψουμε τι συμβαίνει. Είναι απορίας άξιο πως έφτασαν τα e-mails στα χέρια της. Δεν έχει την ευθύνη μόνο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ευθύνη έχει και η υπουργός. Και φαίνεται και μια επιλεκτική …ευαισθησία εντός της κυβερνητικής παράταξης. Πώς έλαβε τις διευθύνσεις μόνο η κα Ασημακοπούλου και όχι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές; Το ζήτημα είναι βαθύ και φτάνει στην υπουργό Εσωτερικών και για αυτό την καλούμε στη βουλή να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Όλα στο φως – Μητσοτάκης και Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται

Κύρτσος: Η ορμπανική εικόνα Μητσοτάκη συμπληρώνεται με την υπόθεση Ασημακοπούλου

Ασημακοπούλου: Επιμένει στην… κοροϊδία για το πώς ήρθαν στα χέρια της οι λίστες των μέιλ

Ασημακοπούλου: Μετά τη Βουλή και στην Κομισιόν οι καταγγελίες για διαρροή στοιχείων αποδήμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter